Duminica dupa-amiaza, de la ora 16.44, Mihai Fifor (PSD) a citit in prezenta a 216 parlamentari motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu. Dupa o sedinta extrem de scurta, fara parlamentarii din PNL, USR, PMP si UDMR, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a anuntat ca motiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata miercuri, de la ora 11.00.

Grindeanu si DragneaFoto: AGERPRES

Motiunea depusa de PSD si ALDE a fost semnata de 222 de parlamentari. Ca sa treaca motiunea si sa cada guvernul e nevoie de 233 de voturi. Dragnea a declarat ca majoritatea celor care nu au semnat sunt plecati din tara.

Dragnea a spus ca "motiunea va trece".

Printre semnatari se numara si Eugen Orlando Teodorovici, considerat un fidel al lui Victor Ponta.

Ziua a inceput cu sedintele grupurilor parlamentare ale PSD. Surpriza a fost prezenta lui Victor Ponta, secretarul general al Guvernului si noua mana dreapta a lui Sorin Grindeanu, la sedinta grupului deputatilor PSD. Ponta a avertizat ca votarea motiunii de cenzura ar fi semnalul unui "razboi atomic" in PSD si a facut apel la PSD-isti sa nu o voteze, spunand ca astfel i-ar da lui Klaus Iohannis posibilitatea sa puna viitorul premier.

Ziua se incheie cu o intalnire neoficiala a parlamentarilor PSD si ALDE.

Urmariti VIDEO citirea motiunii:

Parlamentul in ziua citirii motiunii de cenzura

Parlamentul in ziua citirii motiunii de cenzura

Foto: Hotnews

Cititi cele mai importante momente ale zilei din Parlament:

16.53: Fifor a terminat de citit motiunea. Dragnea a anuntat ca motiunea va fi votata miercuri, de la ora 11.00

16.51: Din sala lipsesc parlamentarii PNL, USR, PMP si UDMR

16.51: Liviu Dragnea nu sta la prezidiu, ci intr-o banca din sala

16.44: Mihai Fifor, om de incredere al lui Liviu Dragnea, incepe sa citeasca motiunea de cenzura cu titlul "Romania nu poate fi confiscata. Aparam democratia si votul romanilor". Citeste aici TEXTUL INTEGRAL al motiunii de cenzura contra guvernului Grindeanu

16.43: Programul zilei a fost votat cu unanimitate :)

16.42: A inceput sedinta. Liviu Dragnea anunta ca sunt prezenti 216 parlamentari din totalul de 464. Anunta ca pe ordinea de zi e citirea motiunii

16.37: PSD-ALDE au depus motiunea, sunt 223 de semnaturi. Pentru ca motiunea sa treaca e nevoie de 233 voturi

16:36: Sedinta de plen se mai amana.

16:35: Circa 20 de persoane care se declara de la "miscarea Rezist" se afla in Parlament la plen. Deputatul USR Iulian Bulai le-a facilitat accesul ca vizitatori. Acestia au urcat la balcon impreuna cu parlamentarii USR.

16:30: "Nu se pune problema ca cineva de la usr sa plece la vreo factiune a PSD." - Mihai Gotiu, senator USR.

16:26: Cristian Ghica, liderul de grup al senatorilor USR, anunta ca "Nu o sa intram in sala de plen (duminica - n.red.). Nu vrem sa giram niciuna dintre cele doua factiuni din PSD. E o problema strict a PSD-ului." Senatorul USR Vlad Alexandrescu spune ca "mai sunt 3 zile pana atunci", dar cel mai probabil USR nu va participa nici la votul asupra motiunii de cenzura.

16:18:Motiunea are circa 230 de semnaturi.

16.16: Tariceanu e in biroul lui Dragnea. Inainte sa ajunga la birourile permanente, motiunea trebuie inregistrata la secretariat

15.55: Sedinta de plen in care va fi citita motiunea de cenzura incepe la ora 16:30. La ora 16:00 e programata sedinta Birourilor Permanente reunite.

15.52: Sedinta deputatilor PSD s-a terminat, insa Dragnea este inca in sala cu cativa apropiati, inclusiv Gabriela Firea. A intrat si Viorel Stefan, care a evitat presa si le-a spus jurnalistilor: "M-am obisnuit sa fug"

15.40: Grindeanu a blocat alocarea a 2 miliarde de lei de catre Sevil Shhaideh catre baronii locali

15.37: Sorin Grindeanu a facut declaratii la Guvern despre programul PNDL si nu va participa la citirea motiunii in Parlament, potrivit unor surse politice.

15.29: Ponta a declarat ca a convins mai mult de 14 parlamentari PSD-ALDE sa nu voteze motiunea, ceea ce ar insemna ca, fara ajutor de la alte partide, PSD nu-si poate trece motiunea

15.28: Dragnea a iesit de la sedinta senatorilor PSD si a refuzat orice declaratie

15.27: Ponta, avertizare pentru PSD-isti: Daca trece motiunea de cenzura, nu PSD numeste premier, ci Iohannis

15.26: Ponta a iesit de la intalnirea cu colegii deputati din PSD. Ponta: m-am intalnit cu Dragnea pe culoar, i-am spus punctul meu de vedere