Senatorul PSD Serban Nicolae face un apel, pe Facebook, la "luciditate si ratiune in PSD", postarea sa fiind distribuita de Victor Ponta, care scrie ca mai exista o solutie rationala "inainte ca PSD sa declanseze razboiul nuclear contra PSD", relateaza News.ro.

Serban NicolaeFoto: Agerpres

"Dragi colegi din Partidul Social Democrat, cu autoritatea data de vechimea in PSD, de experienta politica acumulata si de loialitatea dovedita fata de social-democratie si fata de acest partid, fac un apel public la luciditate si ratiune. Este nefireasca si profund negativa indarjirea si inversunarea cu care se manifesta pozitiile adverse din interiorul partidului. Nu va radicalizati optiunile si nu va comportati ca si cum ati descoperit brusc dusmani de moarte printre colegi",este apelul lui Serban Nicolae.

Senatorul subliniaza ca, mai mult ca oricand, este nevoie de echilibru si ratiune, de maturitate politica.

"Nu putem cere incredere cetatenilor Romaniei, votantilor nostri, daca guvernam cu doi membri, daca reorganizam majoritatea parlamentara si recalculam sprijinul politic la sase luni de la alegeri si daca taiem atat de violent liniile de comunicare dintre noi. Lasati sa primeze interesul public si renuntati la excesele de orgoliu. Reveniti la adevaratele prioritati ale Tarii, la dialog colegial si la responsabilitate politica. Spuneti-va opiniile cu fermitate si onestitate, in limitele statutului de membri ai PSD. Asta cred ca asteapta de la noi cei ce ne-au facut onoarea de a ne investi cu increderea lor", mai scrie Serban Nicolae.

Postarea sa este distribuita de Victor Ponta, cu mesajul: "De data aceasta sunt de acord cu Serban / si eu cred ca mai exista o solutie rationala - inainte ca PSD sa declanseze razboiul nuclear contra PSD!".