Noul secretar general al Guvernului, Victor Ponta, a anuntat, sambata, intr-o conferinta de presa ca luni va avea loc o sedinta pregatitoare de Guvern, in timp ce duminica vor fi anuntate actele normative urgente care trebuie "adoptate fara intarziere". Cu aceasta ocazie, Ponta a subliniat ca sunt cativa ministri care inca vin la birou si lucreaza, iar altii si-au delegat atributiile. Printre cei care inca vin la birou sunt ministrul de Interne, Carmen Dan, cu care s-a si intalnit sa dicute despre efectele precipitatiilor abundente din weekend, si ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Victor PontaFoto: Captura Antena 3

"Vom avea o lista clara de acte normative care trebuie adoptate fara intarziere, cum ar fi fondurile europene, acte care nu pot fi intarziate pana se lamureste situatia politica. Tot ceea ce este absolut urgent voi prezenta premierului si, prin intermediul purtatorului de cuvant, dumeavoastra, sa nu pierdem bani pentru tara", a declarat Ponta.

Acesta a mai spus ca a avut o intalnire cu ministrul de Interne, Carmen Dan, care era la birou, si l-a informat "cu privire la efectele negative ale precipitatiilor, dar si masurile luate".

Ministrul demisionar de Interne, Carmen Dan, a declarat vineri seara, invitata la Antena 3, ca "ne confruntam cu o veritabila incercare de lovitura de stat" si l-a acuzat pe premierul Sorin Grindeanu ca gandeste cu "creierul" lui Victor Ponta.