Fostul copresedinte al PNL Vasile Blaga a declarat, sambata, ca liberalii ar trebui sa participe, dar sa nu voteze motiunea de cenzura initiata de PSD impotriva Guvernului. Blaga este prima voce din PNL care se pronunta in privinta motiunii, ceilalti lideri liberali evitand pana acum un raspuns si spunand ca partidul urmeaza sa ia o decizie in acest sens.

Vasile BlagaFoto: Agerpres

"PNL va avea de luni o conducere legitima. Aceasta criza - este o criza politica declansata de PSD - ne priveste pentru ca priveste si Romania. Va trebui analizata foarte serios aceasta pozitie a noastra, dar eu cred ca nu ar trebui sa intram in acest joc si cred ca cea mai buna varianta ar fi sa fie prezenti colegii mei in sala, dar sa-i lase in pace, (...) sa nu voteze", a afirmat Vasile Blaga inainte de Congresul PNL in care se alege noul presedinte al partidului, potrivit Agerpres.

Intrebat daca liberalii ar trebui sa incerce sa formeze o noua majoritate, el a sustinut ca este nevoie ca partidul sa se consolideze institutional dar si sa fie o ''voce clara'' impotriva oricarui guvern PSD.

"Trebuie sa aiba grija in primul rand sa se consolideze institutional si, in al doilea rand, sa fie o voce clara, cea mai puternica voce a Opozitiei impotriva a oricarui Guvern PSD. (...) PNL este pregatit, dar nu asa se pune problema", a mai spus Vasile Blaga.