Premierul Sorin Grindeanu a demis-o, vineri, din functia de secretar general adjunct al Guvernului, pe Andreea Lambru, ea fiind acuzata, potrivit unui comunicat al Executivului, ca a blocat, alaturi de Mihai Busuioc, deciziile prim-ministrului, relateaza news.ro.

Demiterea a fost publicata in Monitorul Oficial.

Guvernul precizeaza ca demiterea lui Mihai Busuioc din postul de secretar general al Guvernului si numirea in locul sau a lui Victor Ponta a fost contrasemnata de catre secretarul de stat Alaexandru Mihai Ghigiu ￯in urma refuzului repetat si nemotivat al domnului Mihai Busuioc si al doamnei Andreea Lambru de a semna deciziile prim-ministrului Romaniei.￯

Victor Ponta a fost numit in functia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial si fiind contrasemnata de secretarul de stat caruia i-au fost delegate atributiile lui Mihai Busuioc.

Ea coordoneaza activitatea Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, printr-o decizie a primului-ministru Sorin Grindeanu din aprilie.

Pe 30 ianuarie 2017, Ioana-Andreea Lambru a fost numita secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, post pe care l-a mai detinut in perioada noiembrie 2012-iulie 2014.

Ioana-Andreea Lambru (31 de ani) a fost, in perioada 2009-2011, sefa de cabinet a lui Radu Stroe, care ocupa pe atunci functia de secretar general al PNL. In mai 2011, Lambru a fost desemnata secretar general adjunct al PNL.

Ulterior, in noiembrie 2012, a fost numita secretar general adjunct al Guvernului, post din care a fost eliberata din functie in iulie 2014, prin decizie a premierului Victor Ponta.