Uniunea Salvati Romania (USR) cere alegeri anticipate pentru rezolvarea crizei declansate de retragerea sprijininului politic al coalitiei PSD-ALDE pentru Guvern. "Liderii coalitiei PSD-ALDE catapulteaza Romania intr-o criza politica pentru a-si satisface interesele pur personale din sfera penala. Alegerile anticipate reprezinta singura solutia decenta in aceasta situatie", se arata intr-un comunicat USR.

USRFoto:

"Constatam ca, cel putin aparent, nedezvoltarea suficienta a relatiilor cu Rusia a determinat CPExul PSD sa ii spuna koniet lui Grindeanu dar acesta le-a raspuns cu niet. Tine de consecventa politica faptul ca evaluarea activitatii unui Guvern care si-a atras eticheta de #noapteacahotii sa fie realizata de catre Darius Valcov, un specialist in intalniri nocturne cu iz penal si capitonarea peretilor cu tablouri de provenienta ilicita", se mai arata in comunicat.

USR arata ca mizele reale ale evenimentelor recente sunt "incercarile nereusite de a submina demersurile anticoruptie care i-au dus la exasperare pe cei doi presedinti cu probleme penale de la PSD si ALDE. Liviu Dragnea pedepseste Guvernul Grindeanu pentru esecul planului de subminare a Justitiei".