Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat miercuri ca un guvern si un prim-ministru care nu mai beneficiaza de sprijinul politic, nu mai pot functiona, precizand ca asteapta din partea premierului "gestul de onoare necesar". Acelasi Tariceanu a facut insa exact invers in 2007, cand a refuzat sa demisioneze, in ciuda ruperii coalitie de guvernare care il propulsase premier.

"Un guvern si un prim-ministru care nu mai beneficiaza de sprijinul politic nu mai poate functiona. In mod normal primul-ministru in asemenea conditii isi da demisia (...) Asteptam gestul de onoare necesar din partea primului-ministru", a declarat miercuri Tariceanu, citat de Agerpres. "Noi tindem sa credem ca, cel putin, intr-o perioada scurta de gandire, realitatea politica actuala sa-l determine pe primul ministru sa ia decizia care se impune in astfel de cazuri", a mai spus Tariceanu.

In 2007, cand era premier, Tariceanu a incalcat exact ceea ce clameaza acum. In acel moment, Tariceanu (presedintele PNL) a scos PD (partidul presedintelui Traian Basescu) de la guvernare in urma tensiunilor din coalitie si a preferat sa conduca un guvern ultraminoritar, cu 20% in Parlament, mizand pe sprijinul netransparent al PSD. Tariceanu a refuzat toate cererile de demisie venite de la Basescu sau de la adversarii politici.