Presedintele Klaus Iohannis, l-a primit miercuri pe prim-ministrul landului german Saxonia, Stanislaw Tillich, la Palatul Cotroceni, unde seful statului roman a incurajat investitiile germane in economia romaneasca, arata uncomunicat de presa al Administratiei prezidentiale.

Klaus Iohannis si Stanislaw TillichFoto: Administratia Prezidentiala

"Presedintele Klaus Iohannis a evidentiat potentialul consistent de consolidare a cooperarii economice dintre Romania si landul Saxonia, pe fondul transformarii de succes a fostei Germanii de Est dintr-o economie centralizata intr-o piata libera si competitiva. Salutand prezenta in Romania a Prim-ministrului Stanislaw Tillich in fruntea unei delegatii importante de oameni de afaceri din landul Saxonia, Presedintele Romaniei a incurajat investitiile germane in economia romaneasca. Totodata, a salutat deschiderea inaltului oficial german pentru dezvoltarea cooperarii in domeniul stiintei", arata comunicatul Administratiei prezidentiale.

De asemenea, au fost abordate aspecte privind sprijinul german privind atragerea fondurilor europene si gestionarea problemelor de securitate generate de migratie, precum si interesul tarii noastre ca negocierile cu Regatul Unit privind Brexit sa se finalizeze printr-un acord care sa permita pastrarea unei cooperari stranse cu Regatul Unit in domeniile de interes comun.