Candidatul ALDE, Marius Constantin, a câştigat alegerile parţiale pentru funcţia de primar al oraşului Băicoi, învingându-l pe fostul edil, Ciprian Stătescu (PNL) care, după două mandate şi după ce a fost destituit în urma unei condamnări, a candidat din nou, anunta News.ro. Alegerile locale parţiale organizate în oraşul Buşteni au fost câştigate de candidatul PSD, Irinel Ghiţă.

Viceprimarul cu atribuţii de primar al oraşului Băicoi, Marius Constantin (ALDE) a câştigat alegerile parţiale organizate în această localitate, conform numărătorii paralele a partidelor, au declarat pentru News.ro surse politice.

De altfel, candidatul ALDE şi-a anunţat victoria , duminică seară, pe pagina sa de Facebook. ”Mulţumesc din suflet tuturor băicoienilor pentru încrederea acordată. Aţi fost alături de mine şi vă mulţumesc!” a scris pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Marius Constantin. În urma postării, zeci de prieteni virtuali l-au felicitat pentru victorie.

Oraşul prahovean Băicoi a rămas fără primar la sfârşitul anului trecut, când liberalul Ciprian Stătescu, ales la scrutinul din iunie, a fost condamnat definitiv cu suspendare pentru conflict de interese, fiind găsit vinovat fiindcă i-a concesionat surorii sale un teren în oraş. La alegerile de duminică pentru Primăria Băicoi au fost patru candidaţi, unul dintre ei fiind chiar fostul primar, susţinut de PNL. Din partea ALDE a candidat viceprimarul cu atribuţii de primar Marius Constantin, din partea PSD a candidat consilierul local cu atribuţii de viceprimar Marian State iar sub sigla PMP a candidat Antonela Aldea, antreprenor.

Potrivit aceloraşi surse, PSD a câştigat Primăria oraşului Buşteni, Irinel Ghiţă fiind ales primar.

Pentru Primăria Buşteni s-au înscris în lupta electorală opt candidaţi, şapte dintre ei fiind susţinuţi de partide politice, iar unul fiind independent.