Social-democratul Mihail Genoiu este noul primar al municipiului Craiova, el obtinand 42,8% din voturile valabil exprimate, iar pe locul al doilea s-a situat principalul sau contracandidat, senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea, arata rezultatele finale prezentate de Biroul Electoral, citate de News.ro. PSD a pierdut insa in favoarea PNL fotoliul de primar al orasului Targu Jiu la alegerile partiale desfasurate duminica, o premiera in ultimii 17 ani. Marcel Romanescu, candidatul PNL, este castigatorul alegerilor de duminica, el invingandu-l pe principalul sau contracandidat, reprezentantul PSD, Aurel Popescu, arata datele Biroului Electoral Judetean Gorj dupa numararea a 51,72% din voturile exprimate, citate de Agerpres.

Potrivit presedintelui BEJ Gorj, Ion Stanulescu, la nivelul municipiului Targu-Jiu, prezenta la vot a fost de 29,92%.

"In Targu-Jiu, candidatul PSD Popescu Aurel a obtinut 8.200 de voturi, 979 de voturi-Miruta Radu de la USR, 509 voturi-Ladaru Eduard de la ALDE, 359 de voturi- Gradinari Mari de la PMP, 12.203 voturi-Romanescu Marcel de la PNL, 1.091 de voturi a obtinut independentul Caragea Viorel si alte 250-independentul Caralicea Gheorghe. Procentul este 34,75% PSD, 4,14% USR, 2,15 % ALDE, 1,52% PMP, 51,72% PNL, 4,62% Caragea si 1,05 Caralicea. La circumscriptia Dragutesti, Butan Gheorghe (PSD) a obtinut 1.092 de voturi, Crac Ionut PNL - 87 de voturi, Covrig Ion PMP - 45 de voturi si Popescu Dumitru Ion ALDE - 1.719 de voturi. Procentul este 37,10% PSD, 2,96% PNL, PMP 1,52% si ALDE 58,41%", a declarat Ion Stanulescu.

"Sincer, nu ma asteptam la un asemenea rezultat si le multumesc targujienilor, le multumesc membrilor familiei mele de acasa si membrilor familiei mele politice pentru ca am fost sustinut si e cea mai mare surpriza pe care a avut-o Gorjul in ultimii 27 de ani. Niciodata nu s-a putut intoarce un rezultat de la 14% sa ajunga la rezultatul de asta-seara, indiferent cat va fi el. Este un rezultat istoric pentru Targu-Jiu si pentru partidul pe care il reprezint. Cred ca PSD a tratat cu indiferenta targujianul si, prin greselile facute de ei, si presupun eu, printr-o strategie corecta a mea in aceasta perioada de campanie electorala, am castigat Targu-Jiul si sufletele targujienilor mergand din casa in casa, lucru care de multe ori mi s-a imputat: de ce trebuie sa te duci sa ii deranjezi pe targujieni? Nu cred ca i-am deranjat si, prin felul meu de a fi si prin comportamentul meu, i-am convins sa vina la vot", a afirmat Marcel Romanescu.

El a adaugat ca "la modul cum evoluau lucrurile si dupa experientele anterioare, nu ma asteptam sa fie o victorie atat de lejera, dar de acum incolo incep sa fie dificile".

Fotoliul de primar al orasului Targu Jiu a ramas vacant dupa ce fostul edil Florin Carciumaru (PSD) a fost ales toamna trecuta senator. Florin Carciumaru a condus Primaria Targu-Jiu timp de 17 ani, incepand din anul 2000.

  • Mihail Genoiu (PSD) este noul primar al Craiovei

Social-democratul Mihail Genoiu este noul primar al municipiului Craiova. Potrivit rezultatelor finale prezentate de BEC, Mihail Genoiu a obtinut 42,8% din voturile valabil exprimate, pe locul al doilea situandu-se principalul sau contracandidat, senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea.

Decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Bernd Sauleanu, a candidat independent si a obtinut 13% din voturile craiovenilor. Pe pozitia a patra s-a situat candidata ALDE Anisoara Stanculescu, singura femeie inscrisa in competitia electorala. Candidatul USR, deputatul Adrian Prisnel a obtinut 11,6% din voturi.

Prezenta la vot in municipiul Craiova a fost de 18,57%, printre cele mai slabe din cele 49 de localitati in care s-au organizat alegeri partiale.

Functia de primar al Craiovei a ramas vacanta dupa demisia Liei Oguta Vasilescu, care a devenit ministru al Muncii. In total, in lupta electorala s-au inscris opt candidati.