Deputatul PNL Ovidiu Raetchi va depune un proiect de lege prin care transportul scolar sa fie realizat doar cu autobuze sau microbuze dotate cu centuri de siguranta, afirmand ca vidul legislativ actual pune in pericol viata copiilor, scrie News.ro.

"Voi depune o initiativa legislativa prin care transportul public scolar sa fie realizat doar cu autocare sau microbuze care au centuri de siguranta sau sisteme de siguranta. La ora actuala, legea are lacune care pot conduce la victime in randul copiilor, in cazul unui accident", a precizat deputatul liberal.

Raetchi a explicat ca problema i-a fost semnalata de parinti ingrijorati din acest motiv.

"Atunci cand un copil merge cu clasa la o piesa de teatru sau intr-o excursie de o zi, organizata de gradinita sau de scoala, autocarele sau microbuzele puse la dispozitie de firma de transport nu au centuri sau sisteme de siguranta potrivite pentru copii sau stau trei pe doua scaune. Legea nu obliga firmele de transport sa se ocupe de acest aspect, esential pentru siguranta copiilor. In cazul unui accident rutier, viata acestora poate fi pusa in pericol si de aceea este esential sa remediem in cel mai scurt timp aceasta deficienta legislativa", a aratat liberalul.

Raetchi mentionat ca proiectul de lege va prevede si sanctiuni pentru a se asigura ca firmele de transport care pun la dispozitia gradinitelor si scolilor autobuze si microbuze, inteleg ca aceasta este o chestiune care trebuie tratata cu maxima seriozitate.

"Amenzi, in prima instanta si apoi, daca legea nu este respectata: anularea licentei de transport. Nu ne jucam cu viata copiilor si parintii trebuie sa aiba linistea ca atunci cand isi lasa copiii intr-o excursie scolara, acestia se afla in siguranta", a sustinut deputatul.