PNL Iasi a decis sa-l sustina pe Ludovic Orban la sefia partidului, la congresul din 17 iunie, decizia fiind luata duminica in sedinta Comitetului Director Judetean, in timp ce Viorel Catarama s-a clasat pe locul al doilea, inaintea lui Cristian Busoi, relateaza News.ro.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

Comitetul Director Judetean al PNL Iasi, intrunit duminica, a luat in discutie cele trei motiuni ale candidatilor la sefia partidului, respectiv Ludovic Orban, Cristian Busoi si Viorel Catarama.

La sedinta, a fost prezent si Viorel Catarama, care si-a sustinut motiunea in fata celor 68 de liberali participanti la reuniune. Ceilalti doi competitori, Orban si Busoi, au venit la Iasi, separat, in urma cu cateva zile.

In urma votului secret exprimat duminica de catre membrii CDJ, Ludovic Orban a luat 61 de voturi, in timp ce Viorel Catarama a obtinut 23 de voturi, iar Cristian Busoi 22, cei prezenti putand opta si pentru doua sau chiar trei motiuni.

Purtatorul de cuvant al PNL Iasi, Romeo Vatra, a declarat ca filiala ieseana a decis sustinerea motiunii Orban, intrucat celelalte motiuni nu au reusit sa intruneasca votul a jumatate dintre membrii CDJ.

"Discutiile n-au fost controversate, iar liberalii iesenii care au luat cuvantul si-au exprimat sprijinul pentru o motiune sau alta. Rezultatul a fost unul asteptat, pentru ca si Biroul Judetean a votat in uma cu cateva saptamani tot pentru Orban. A fost prezent la reuniunea CDJ si Viorel Catarama, el vorbind in fata celor membrilor PNL. Discursul sau despre liberalismul accentuat a avut, se pare, efect, el luand 23 de voturi, mai multe decat Busoi. S-a votat si lista celor 134 de liberali ieseni care vor merge la congresul din 17 iunie", a mai spus Romeo Vatra.

Purtatorul de cuvant al liberalilor ieseni a afirmat ca la congres votul va fi secret, el precizand ca decizia CDJ de duminica este una importanta, intrucat Orban primeste un vot din partea unei organizatii judetene pentru a-si putea prezenta motiunea la congres.

Un candidat la sefia partidului are nevoie de sustinerea a 10 filiale din tara. In caz contrar, candidatura sa nu este validata.