Anghel Iordanescu, fostul selectionar al Romaniei, a spus miercuri in cadrul audierilor in Comisia parlamentara de ancheta pentru alegerile prezidentiale din 2009 ca a participat la intalnirea din 6 decembrie 2009 din casa lui Gabriel Oprea, cu care era coleg de partid, dar a refuzat sa raspunda la majoritatea intrebarilor adresate de catre membrii comisiei, transmite Agerpres.

Anghel IordanescuFoto: Agerpres

"Am participat in acea seara de 6 decembrie in casa domnului Oprea, fiind invitat de dansul, daca nu ma insel cu o zi inainte sau chiar in dimineata respectiva. Erau mai multe persoane, din ce imi amintesc eu m-am dus in jurul orelor 19,30 - 20,00 si am plecat in jurul orei 23,00. Din punctul meu de vedere, a fost o seara in care am urmarit dezbaterile de la televiziuni de stiri, exit poll-urile, s-a discutat pe marginea alegerilor, era o seara importanta pentru noi pentru toti romanii, alegerea presedintelui tarii inseamna enorm de mult pentru orice cetatean al tarii, si din acest punct de vedere eram curiosi sa aflam care vor fi rezultatele finale. Mai pot sa adaug ca pe langa comentariile legate de aceste rezultate s-a discutat si despre fotbal, unii dintre cei prezenti erau amatori de fotbal", a spus Iordanescu la audierile de la Comisia parlamentara de ancheta cu privire la alegerile prezidentiale din 2009.

Intrebat daca la intalnire a fost prezenta si sotia jurnalistului Dan Andronic, Iordanescu a spus ca nu poate comenta mai mult.

"Asa cum probabil stiti, in luna aprilie am fost invitat la Parchetul General, s-a deschis o ancheta penala si, conform articolului 34 din Codul de procedura penala si articolului 285 din acelasi cod, eu fiind un subiect procesual in aceasta cauza penala, imi este foarte greu sa fac comentarii si sa dau mai multe declaratii decat cele pe care le-am facut in spatiul public imediat dupa iesirea de la Parchet. Avand aceasta calitate de martor in acest dosar penal nu as vrea sa obstructionez ancheta si am sa ma abtin de la comentarii pe care probabil ca articolele pe care le-am mentionat nu imi dau dreptul sa le fac. Va rog pe dumneavoastra sa cereti declaratia mea de la Parchetul General si veti avea acolo toate informatiile pe care le-am dat si pentru care am si semnat. Mi-e greu sa va raspund direct la intrebarea dumneavoastra si va rog sa ma credeti ca din punctul meu de vedere nu a fost absolut nimic ilegal, a fost o cina, unii dintre noi am mancat, am baut si un pahar de vin si nimic mai mult", a mentionat el.

Iordanescu a aratat ca s-a consultat cu avocatul sau, iar acesta l-a sfatuit sa nu dea mai multe declaratii in cadrul comisiei.