Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a explicat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Craiova, motivele pentru care nu va vota motiunea lui Cristian Busoi pentru functia de presedinte al Partidului National Liberal, afirmand, printre altele, ca Busoi nu are "echipament de lider", transmite News.ro.

Ilie BolojanFoto: Agerpres

Bolojan a facut aceste declaratii la Craiova pentru a-l ajuta pe candidatul PNL la functia de primar al municipiulu, senatorul Mario Ovidiu Oprea, sa elaboreze proiectul politic pentru campania electorala.

"Sunt doua elemente importante, primul se refera la personalitatea candidatilor. Sunt niste oameni diferiti. Al doilea element este legat de sustinatori. Legat de candidati, domnul Orban, orice s-ar spune, este un lider al PNL care a crescut singur, care a participat la competitii electorale, care cunoaste partidul, care are o experienta adminsitrativa de la Parlament la un consilier local, la un viceprimar de capitala, la ministru al Transporturilor, sa fie intr-adevar un lider in spatele caruia sa te poti alinia sau cu care sa stai umar la umar. Domnul Busoi nu este in aceasta situatie, deci nu are acest echipament de lider orice s-ar spune. Si, in plus, are responsabilitatea, indiferent cat ar incerca s-o dilueze unii sau altii, a unor rezultate proaste la organizatia din Bucuresti, iar orice am face noi, daca vrem sa fim un partid performant, trebuie sa obtinem rezultate cat mai bune si in Bucuresti. Altfel, avand in vedere populatia Bucurestiului si impactul semnificativ la alegeri, te afecteaza serios. Al doilea element este echipa de candidati. Plastic, cei care il sustin pe Ludovic Orban suntem cea mai mare parte cei care generam voturi, iar cei care il sustin pe domnul Busoi sunt cea mai mare parte cei care consuma voturi de la PNL", a spus primarul liberal.

Ilie Bolojan a mai precizat ca primarii din partid, cu exceptia lui Emil Boc, care nu si-a exprimat inca optiunea, si Nicolae Robu, il vor sustine pe Ludovic Orban.

"Echipa din jurul lui Ludovic Orban se bazeaza in principal pe oamenii care au rezultate si daca toti primarii din municipiile resedinta de judet cu exceptia domnului Boc, primarul de la Cluj care nu s-a pronuntat si am inteles de la dansul ca nu se va pronunta sau a domnului Robu de la Timisoara care, avand o relatie personala cu domnul Busoi, probabil va merge pe aceasta varianta, ceilalti primari de mari orase si primarii nostri, in general, majoritatea il sustin pe Ludovic Orban pentru ca stiu ce inseamna un lider", sustine Ilie Bolojan.