Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis, vineri, un mesaj implicit impotriva globalizarii cand a primit titlul de ambasador al turismului maramuresean. Liderul social-democrat a laudat Maramuresul, pentru ca "se incapataneaza sa se opuna globalizarii si sa ramana autentic romanesc". PSD a avut in ultimii ani mai multe pozitionari impotriva UE si a globalizarii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Presedintele PSD dat de inteles, vineri, ca se opune globalizarii, laudand rezistenta judetului Maramures in fata schimburilor culturale.

"Maramuresul este unic! Este un taram pe care il indragesc pentru ca se incapataneaza sa se opuna globalizarii si sa ramana autentic romanesc. Titlul de Ambasador al Turismului Maramuresean ma onoreaza!", a scris Liviu Dragnea pe pagina sa deFacebook.

Nu e prima oara cand Liviu Dragnea da senzatia ca ar prefera ca romanii nu cada prada globalizarii si sa ramani patrioti, romani.

Astfel, la sedinta festiva a Parlamentului consacrata aniversarii Centenarului "Iasi - Capitala Regatului Romaniei 1916 - 1918 si Oras al Marii Uniri", din aprilie, seful PSD a transmis auditoriului "sa fim romani".

"Profit de acest moment solemn pentru a face un apel sincer la intreaga clasa politica sa incepem o consultare asezata, fara patima si fara orgolii, intre toate partidele, intre toti decidentii din aceasta tara, cu sustinerea Academiei Romane, pentru a stabili impreuna reperele esentiale pe care trebuie sa le urmeze Romania in fata provocarilor deosebite care au loc la nivelul Uniunii Europene si nu numai. Sa invatam din intelepciunea parintilor Marii Uniri, a carei aniversare de anul viitor o prefatam cu evenimentul de astazi, si sa fim uniti. Sa fim romani", a spus Dragnea atunci, potrivit Agerpres.

De altfel, PSD a avut in ultimii ani mai multe pozitionari impotriva UE.