Grupul deputatilor PNL a atacat la Curtea Constitutionala hotararea adoptata de Camera Deputatilor prin care s-a modificat regulamentului acestui for, in asa fel incat sa fie posibila desfășurarea, în același timp, a unei anchete judiciare și a unei anchete parlamentare. Abrogarea articolului respectiv din regulamentul Camerei a venit in contextul infiintarii comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, pentru care si Parchetul General a deschis o ancheta, ca urmare a dezvaluirilor facute de Dan Andronic.

"Prin Hotărârea nr.37 din 9 mai 2017 privind modificarea şi completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 348/11 mai 2017, Camera Deputaților a procedat la abrogarea art. 74. Prin abrogare devine posibilă desfășurarea, în același timp, a unei anchete judiciare și a unei anchete parlamentare.

Suntem în situația în care, prin ancheta parlamentară, care reprezintă o activitate cu profund caracter politic, poate fi influențată administrarea probelr în cadrul unei anchete judiciare. Rezultă, din această modificare a Regulamentului Camerei Deputaților, că activitatea puterii legislative poate influența, în orice moment, activitatea puterii judecătorești" se arata in sesizarea liberalilor.

Aceasta sesizare a fost semnata si de deputati de la USR.

Citeste aici documentul in intregime