Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, i-a cerut astazi oficial Avocatului Poporului sa atace la Curtea Constitutionala ordonanta de urgenta prin care Guvernul Grindeanu l-a eliminat pe Klaus Iohannis din procedura numirii conducerii ANCOM. Liberali inovca faptul ca ca in preambului OUG-ului nu sunt prezentate elemente de fapt si de drept care sa motiveze existenta situatiei extraordinare si invoca in acest sens jurisprudenta Curtii Constitutionale in spete similare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Guvernul Grindeanu a adoptat in data de 27 aprilie o Ordonanta de Urgenta prin care a eliminat rolul presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, in procedura numirii conducerii ANCOM, autoritate care reglementeaza o piata a telecomunicatiilor de patru miliarde de euro.

Astfel, preşedintele şi vicepreşedinţii ANCOM vor fi numiţi la propunerea Guvernului, însă cu aprobarea plenului Camerelor reunite, cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor prezenţi.

Felul in care era numita anterior conducerea autoritatii si controlul parlamentar al activitatii acesteia fusese agreat chiar de Comisia Europeana inainte de inchiderea unei proceduri de infringement declansate in 2009 impotriva Romaniei tocmai pentru ingerintele dese ale politicului in activitatea acesteia. Iohannis a amendat public modul netransparent in care guvernul a schimbat legislatia.