PNL a depus, luni, o sesizare la Curtea Constitutionale (CCR) impotriva modificarii statutului senatorilor si deputatilor, potrivit caruia orice persoana este obligata sa se prezinte la audieri in cadrul unei comisii parlamentare de ancheta, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"PNL a depus astazi contestatia la CCR referitoare la modificarea Statutului senatorilor si deputatilor. Cel mai probabil maine vom depune si celelalte doua sesizari cu privire la modificarea Regulamentului Camerei si modificarea Regulamentului comun. Pentru modificarea Statutului senatorilor si deputatilor aveam termene constitutionale de contestare la CCR. In privinta Regulamentului practic nu avem rezerva timpului, asadar am luat-o treptat ca aceste modificari sa fie facute temeinic", a declarat Raluca Turcan la finalul sedintei Biroului Politic al PNL.

In ceea ce priveste acuzatia PSD ca, prin aceasta sesizare la CCR, PNL vrea sa o apere pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, Turcan a spus ca social-democratii fac orice in acest moment pentru a distrage atentia de la situatia economica dezastruoasa.

"Cei de la PSD, saracii, fac orice in acest moment intrucat economia se duce direct in rapa pentru ca nu pot sa faca fata cheltuielilor la care s-au angajat si, practic, marile proiecte marca PSD asteptate pe buna dreptate de cetateni intarzie sa apara. Asadar, marea lor realizare a fost o economie praf si proiecte sociale amanate, eventual mutate in bratele viitoarei guvernari. Asadar ar trebui sa o lase mai moale cu teoria conspiratiei. S-a dovedit in ultima perioada ca PNL a reactionat ferm, constructiv si pe fond", a explicat Turcan.