PSD si ALDE pregatesc a doua remaniere a Guvernului Grindeanu, dupa cea prilejuita de plecarea lui Daniel Constantin. Potrivit unor surse politice, in coalitie se discuta despre posibila inlocuire a lui Pavel Nastase (Educatie), Gabriel Les (Aparare) si Toma Petcu (Energie), dar nu e exclus sa apara si alte nume.

Liviu Dragnea vrea remanierea guvernului GrindeanuFoto: Agerpres

Informatia despre schimbarea lui Gabriel Les a aparut si in Q Magazine, intr-un articol scris de Floriana Jucan chiar din timpul vizitei facute de ministrul Les alaturi de premierul Grindeanu, in Israel. Jucan scrie ca premierul Grindeanu nu ar fi multumit de prestatia lui Les, reprosandu-i ca nu a cheltuit cei 1,5 miliarde de lei din bugetul pentru inzestrarea Armatei.

Favoriti pentru preluarea Ministerului Apararii ar fi Dorel Caprar (PSD, actualul presedinte al Comisiei pentru Aparare din Camera Deputatilor) si Ion Mocioalca (PSD, fost presedinte al Comisiei pentru Aparare din Camera Deputatilor).

Pe de alta parte, Digi 24 anunta cinci nume de ministri care ar urma sa fie inlocuiti, printre care Sevil Shhaideh, Lia Olguta Vasilescu si Tudorel Toader. Din informatiile HotNews insa, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, criticat de Dragnea ca n-a schimbat-o pe Kovesi dupa raportul critic la adresa DNA, nu va figura pe lista remaniatilor.

Unul dintre motivele remanierii este schimbarea agendei publice, dar si improspatarea imaginii guvernului. Ultima perioada a fost marcata de mari esecuri politice si de comunicare ale coalitiei PSD-ALDE, precum atacul esuat la justitie, scandalul din jurul impozitului pe gospodarie sau legea salarizarii unitare, contestata vehement chiar de unele sindicate apropiate PSD.