Ministrul afacerilor externe Teodor Melescanu a avut marti o convorbire telefonica cu secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson. Discutiile au prilejuit o trecere in revista a stadiului relatiilor bilaterale, precum si a situatiei regionale.

A fost reiterata importanta Parteneriatului Strategic intre cele doua tari, precum si a obiectivului dezvoltarii si impulsionarii tuturor dimensiunilor de cooperare din cadrul acestuia. Oficialul roman a exprimat satisfactia pentru nivelul excelent al colaborarii bilaterale in domeniul securitatii si apararii, subliniind importanta prezentei americane si aliate in Romania si in regiune, precum si pentru demersurile pe care ambele guverne si reprezentantii mediului de afaceri le intreprind pentru amplificarea dimensiunii economice a relatiei bilaterale.

Ministrul afacerilor externe a amintit totodata ca anul acesta cele doua state celebreaza 20 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic. Convorbirea telefonica a avut loc in contextul dialogului cu noua Administratie americana.