Fostul deputat Ludovic Orban s-a intalnit la Parlament cu circa 60 de liberali care il sustin in cursa pentru presedintia PNL, intre acestia numarandu-se liderii unor filiale si actuali sau fosti parlamentari.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

UPDATE Dupa intalnire, Orban a declarat ca are sustinerea a 24 de presedinti de filiale, a unui numar "semnificativ" de parlamentari, a opt primari de municipii resedinta de judet si trei presedinti de consilii judetene.

"Pana in prezent au semnat motiunea Orban 24 de presedinti de filiale, un numar semnificativ de parlamentari, opt primari de municipii resedinta de judet, trei presedinti de consilii judetene. La ora actuala, in peste 30 de filiale judetene exista semnaturi de sustinere de ordinul miilor din partea primarilor de orase, primarilor de comune, viceprimarilor, consilierilor judeteni si presedintilor de organizatii locale", a spus Orban la Parlament, potrivit Agerpres.

El a anuntat ca luni, la ora 11.00, isi va depune candidatura la sediul central al PNL din Bucuresti. Orban a precizat ca nu a stabilit echipa cu care va candida la presedintia PNL.

"Eu cred ca trebuie sa se regaseasca in viitoarea echipa a PNL si oameni care sunt candidati, care intra in competitie cu mine sau oameni de calitate si de valoare care sprijina alti candidati", a adaugat el.

Liberalul a sustinut ca nu-si va ataca contracandidatii la sefia PNL.

"Colegii care s-au inscris in cursa pentru functia de presedinte sunt colegii nostri, pe care ii respect. Toata campania pe care o voi derula va fi o campanie marcata de respect fata de colegii mei, de corectitudine, de fairplay. Nu voi spune niciun cuvant rau despre colegii mei", a afirmat Orban.

Intalnirea lui Orban a inceput la ora 17.00 la Parlament. Orban a declarat la inceput, in prezenta presei, ca scopul intalnirii este discutarea principalelor puncte pe care le va contine motiunea cu care va candida si pe care urmeaza sa o depuna.

Alaturi de Orban la masa se aflau Ilie Bolojan (filiala Bihor), fostul parlamentar Radu F. Alexandru, Mircea Hava (Alba), Lucian Bode (Salaj), Ionel Palar (Bacau) si fostul parlamentar Virgil Guran.

In sala se mai aflau de asemenea senatorul Florin Citu (Bucuresti), Gheorghe Falca (Arad), Adrian Miutescu (Arges), Raducu Filipescu (Calarasi, senator), Marian Dragulin (Calarasi), Ionel Palar (Bacau), Virgil Guran, Vlad Nistor, Ben Oni Ardelean (Timisoara, deputat), Mircea Cazan, Dan Valceanu (Gorj), Nini Sapunaru, Romeo Nicoara (Satu Mare), Catalin Toma (Vrancea), Ion Stefan, Costel Alexe (Iasi), Viorel Badea (Diaspora), Marius Nicoara (Cluj), Cristian Buican, Adrian Vestea (Brasov), Florin Roman (Alba, deputat).

Cu putin timp inainte ca intalnirea sa inceapa, PNL a transmis un comunicat in care anunta ca filialele sectoarelor din Bucuresti, cu exceptia sectorului 2, precum si conducerea filialei Bucuresti il sustin pe Cristian Busoi, care si-a anuntat vineri candidatura la presedintia partidului, in conditiile in care Busoi este presedintele PNL Bucuresti.

Este vorba de presedintii organizatiilor de Sector ai PNL Bucuresti: Victor Picu, Presedinte PNL Sector 1; Florin Alexe, Presedinte PNL Sector 3; Razvan Sava, Presedinte PNL Sector 4; Cristian Olteanu, Presedinte PNL Sector 5; Cornel Pieptea, Presedinte PNL Sector 6. Alaturi de acestia, intreaga conducere a PNL Bucuresti aleasa in data de 8 aprilie 2017 si-a declarat sustinerea pentru Cristi Busoi: Marius Vintila, Prim-Vicepresedinte PNL Bucuresti; Cristi Popescu, Prim-Vicepresedinte PNL Bucuresti; Mirela Zivari, Vicepresedinte PNL Bucuresti; Ciprian Ciucu, Vicepresedinte PNL Bucuresti; Hazem Kansou, Secretar General PNL Bucuresti.