Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marti, ca discursul presedintelui Klaus Iohannis din plenul reunit al Parlamentului a fost "politic corect", fapt ce i-a lasat o impresie buna si i-a dat speranta ca, "in timp util", va exista o intalnire in care sa se discute despre realizarea strategiei de dezvoltare a Romaniei, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Un discurs politic corect din partea presedintelui. Orice lege care se adopta, se adopta pentru viitor, nu pentru trecut. Mie mi-a creat o impresie buna in sensul ca mi-a creat o oarecare speranta acest discurs, i-am si spus dupa aia, pentru ca inca sper ca va avea loc acea intalnire in care sa discutam chiar despre viitor, adica despre realizarea acelei minime strategii de dezvoltare a Romaniei pe termen scurt si mediu si acea strategie de dezvoltare pe termen lung plecand poate chiar de la documentul elaborat de Academia Romana", a afirmat Liviu Dragnea.

Pesedintele Camerei Deputatilor si-a exprimat speranta ca intalnire cu seful statului va avea loc "in timp util".

"In acest sens sper ca la un moment dat sa avem acea intalnire in timp util. Asta nu inseamna ca noi, la Parlament, nu am inceput lucrul. Am inceput, am avut cateva intalniri, am avut intalniri si cu Guvernul. Imi doresc foarte mult ca si presedintele si Presedintia sa intre in acest proiect pentru ca nu este proiectul nimanui si ca sa aiba greutate, substanta si foarte multe sanse de succes trebuie sa fie un proiect asumat de toti decidentii politici ai momentului", a completat liderul PSD.

Intrebat daca va merge la receptia de joi de la Palatul Cotroceni, Liviu Dragnea a raspuns afirmativ. "Da, dupa discursul de azi si dupa atitudinea de azi, da, pot sa spun ca voi merge", a conchis presedintele PSD.

Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis marti parlamentarilor ca au un rol esential, acela de a pune pe agenda legi cu impact major asupra viitorului romanilor si le-a recomandat sa nu urmareasca doar un castig electoral de moment, ci sa se gandeasca ce impact vor avea legile votate peste ani.

"Dumneavoastra, doamnelor si domnilor senatori si deputati, va revine un rol esential: puneti pe agenda legi cu un impact major asupra viitorului romanilor, nu va ganditi doar la beneficiile pe care unele masuri le au acum, nu va ganditi doar la un castig electoral de moment. Intrebati-va cum va arata Romania in 5 ani, in 10 ani cu legile pe care le adoptati dumneavoastra acum. Intrebati-va daca in anii urmatori Romania va deveni mai puternica sau daca, dimpotriva, va fi slabita de impactul legilor votate de dumneavoastra", a spus Klaus Iohannis in plenul reunit al Parlamentului.

Seful statului i-a indemnat pe senatori si deputati sa restabileasca increderea in Parlament si sa faca din acest lucru un obiectiv demn de centenarul Unirii.

"Aveti responsabilitatea si capcitatea de a restabili increderea cetatenilor in Parlament - aceasta institutie fundamentala a democratiei, aveti responsabilitatea si va rog sa o exercitati. Va chem sa faceti din aceasta un obiectiv politic demn de Centenarul comemorarii marelui razboi si aniversarii Marii Uniri", a mai spus Klaus Iohannis.