Senatoarea PNL Alina Gorghiu a anuntat, marti, ca intentioneaza sa protesteze joi in cadrul sedintei de plen comun a Parlamentului, la care va participa presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, fata de gesturile deputatului PSD Nicolae Bacalbasa, despre care a spus ca este lipsit de discernamant si de bun simt, relateaza News.ro.

Alina GorghiuFoto: Hotnews

"Sunt parlamentari si parlamentari. Sunt oameni si oameni. Dar astazi in plenul reunit al Parlamentului eu n-am vazut un om care sa aiba discernamant si bun simt. Ma iertati ca folosesc cuvinte tari, dar acel coleg deputat de la PSD a scapat fraul din mana. A folosit un limbaj pe care nu vreau sa il reproduc a facut gesturi pe care nu-si permite nimeni sa le reproduca, pentru ca ar fi anormal. A dus imaginea Parlamentului undeva unde putem sa facem lejer comparatia cu troaca porcilor", a declarat Alina Gorghiu.

Ea a spus ca, in cazul in care Liviu Dragnea nu il va sanctiona pe Nicolae Bacalbasa, intentioneaza sa organizeze un protest joi, la viitoarea sedinta de plen reunit a Parlamentului.

"Ma astept ca seful de partid sa anunte public ca ii atrage atentia si fie il scoate de la lucrarile Parlamentului o bucata de vreme, fie ii retrage sprijinul politic, habar nu am ce (...) Iar daca nu, joi va fi un moment foarte bun de protest, sa vada si domnul Juncker cam ce se intampla in Parlamentul Romaniei, pentru ca sigur vom gasi suport, macar doamnele din Parlament, indiferent de partid, sa facem o actiune prin care sa ii cerem domnului Dragnea sa reactioneze. Nu e tarziu sa reactioneze, pentru ca mai avem trei ani si jumatate din aceasta legislatura si cu omul acesta in Parlament o sa fie din rau in mai rau. O sa ma consult cu colegii mei de partid, cu colegele de la alte partide, sa vedem ce putem face, dar nu poate ramane nesanctionat acest gest. Chiar nu poti sa treci mai departe", a mai spus Alina Gorghiu.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a lansat marti, in cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului pe tema comisiei de ancheta a prezidentialelor din 2009, un atac dur la adresa opozitiei, el spunand despre o colega parlamentar caruia nu i-a rostit numele ca face fractura "daca mai da cu labele", afirmatia sa fiind urmata de gesturi obscene.