Comisia pentru Aparare a Senatului a adoptat un amendament PSD prin care numirea sefului serviciului secret al ministerul de Interne, celebrul "Doi s'un sfert", ar urma sa se faca fara avizul CSAT, acuza USR, intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, reprezentantul USR in comisiei, Nicolae Falcoi, a cerut eliminarea acestui amendament si a altuia, tot al PSD, care viza secretizarea activitatii DGPI. Pentru a justifica scoaterea CSAT din procesul de avizare, PSD a propus ca seful acestui serviciu secret sa poata fi si un civil, arata USR.

"Prin amendamentele pe care PSD tocmai le-a introdus, practic Liviu Dragnea isi face serviciu privat de informatii. Forma initiala a ordonantei prevedea ca decizia acestui serviciu si subordonarea acestui serviciu, DGPI, sa fie fata de primul ministru. Vedem ca prin amendamentele introduse de PSD, practic subordonarea serviciului se intoarce la ministrul de Interne, ministrul de Interne in actualul Guvern fiind de notorietate ca este o persoana foarte apropiata din casa, putem sa spunem, domnului Dragnea. Din acest motiv, explicit nu vom sustine aceste amendamente si vom vota impotriva acestui proiect de lege", a spus purtatorul de cuvant al USR, Dan Barna.