"Domnul Dragnea induce in eroare si interpreteaza dupa bunul plac procedurile administrative. Domnia sa se foloseste de situatia de la ANCOM pentru a justifica o decizie complet netransparenta si periculoasa pentru buna functionare a institutiilor statului", spune intr-o declaratie pentru presa Madalina Dobrovolschi, purtatoarea de cuvant a presedintelui Iohannis.

Aceasta a reactionat la declaratiile de azi ale lui Liviu Dragnea, care spusese ca Liviu Dragnea a precizat joi ca "domnul Presedinte are la Cotroceni doua propuneri - una trimisa de domnul Victor Ponta, cand era prim-ministru, si una trimisa de domnul Dacian Ciolos. Deci de doi ani de zile sunt propuneri la Cotroceni".

"Guvernul Grindeanu nu a transmis nicio propunere catre Presedintele Romaniei, pentru niciuna dintre cele trei functii vacante. Mai mult, nu a existat nicio propunere avansata de Guvernul Ciolos. Prin urmare, propunerea pentru conducerea ANCOM trebuia formulata de catre Guvernul Grindeanu. Un nume transmis acum doi ani, de un fost premier aflat pe final de mandat, neasumat mai departe nici macar de Guvernul Grindeanu, nu este o propunere serioasa. Este doar un artificiu folosit pentru a justifica modificarea legii in sensul eliminarii presedintelui din procedura de numire", mai arata Dobrovolschi.

"Singurul element partial corect din declaratia domnului Dragnea este ca in urma cu doi ani, la final de mandat, premierul de la acea vreme a transmis un nume. Fata de aceasta propunere, presedintele Romaniei a demarat procedura de numire, insa aceasta nu s-a mai finalizat intrucat, la scurt timp, premierul de la acea vreme a demisionat. In aceste conditii, propunerea inaintata de Victor Ponta a devenit caduca", mai arata Dobrovolschi.

Reamintim ca, printr-o procedura netransparenta, Guvernul a adoptat joi, 27 aprilie, o noua Ordonanta de Urgenta prin care a eliminat rolul presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, in procedura numirii conducerii ANCOM, autoritate care reglementeaza o piata a telecomunicatiilor de patru miliarde de euro. Atentie! Felul in care era numita anterior conducerea autoritatii si controlul parlamentar al activitatii acesteia fusese agreat chiar de Comisia Europeana inainte de inchiderea unei proceduri de infringement declansate in 2009 impotriva Romaniei tocmai pentru ingerintele dese ale politicului in activitatea acesteia.