Actualizat

Prima victorie pentru penali in Parlament: Comisia juridica din Senat a votat gratierea faptelor de coruptie

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Miercuri, 3 mai 2017, 16:13 Actualitate | Politic


Comisia juridica din Senat
Foto: Agerpres
Majoritatea PSD din comisia juridica din Senat a votat gratierea faptelor de coruptie - luare de mita, dare de mita, trafic de influenta, adoptand propunerea formulata de Serban Nicolae dar si de Traian Basescu la proiectul legii gratierii al Guvernului. Au fost 5 voturi pentru - toate de la PSD - si trei impotriva - cate unul de la PNL, USR si UDMR.
 • Daca nu ar fi lipsit doi membri PNL de la dezbateri, scorul ar fi putut fi 5 la 5 in comisie pe aceasta propunere.
 • "Nu se puna problema dezincriminarii, nu se pune problema daca suntem pentru sau impotriva coruptiei, nu ii albim" a spus Serban Nicolae despre gratierea faptelor de coruptie, dupa ce Dirca (USR) a sustinut ca "Romania nu mai trebuie sa fie corelata cu coruptia.
 • Dragnea si-a reiterat pozitia, miercuri seara, intr-o postare pe Facebook. "Dezaprob categoric votul din Comisia Juridica de la Senat prin care au fost adoptate amendamentele privind gratierea faptelor de coruptie. Am spus tot timpul si imi mentin punctul de vedere ca nu sustin gratierea infractiunilor de coruptie. Inteleg ca raportul final nu a fost incheiat. Voi avea o discutie cu membrii PSD din Comisie pentru ca forma finala a raportului sa nu contina aceste amendamente.", a scris seful PSD miercuri seara pe contul sau de Facebook.
Senatul este prima camera sesizata, Camera Deputatilor este decizionala.

Votul pentru propunere a fost dat in ciuda faptului ca reprezentantii CSM, ai Parchetului General si ai Uniunii Nationale a Barourilor au sustinut ca faptele de coruptie nu trebuie gratiate.

Comisia juridica din Senat trebuie sa adopte un raport cu modificari la acest proiect de lege urmand ca acesta sa intre in plen.

De amintit faptul ca presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, la momentul in care Nicolae si-a depus amendamentul la acest proiect, ca nu il sustine si ca acesta il va retrage. Acest lucru nu s-a intamplat si, mai mult, a fost votat de toti membrii PSD din comisie.

Concret, amendamentul presupune excluderea infractiunilor prevazute la articolele 289-294 din Codul Penal din lista infractiunilor exceptate de la gratiere prevazuta in proiectul de lege al Guvernului.

Acestea sunt: luare de mita, dare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta, fapte savarsite de catre membrii instantelor de arbitraj sau in legatura cu acestia, fapte savarsite de catre functionari straini sau in legatura cu acestia

Proiectul prevede gratierea pentru infractiunile comise pana la data de 1 ianuarie 2017, a precizat Serban Nicolae, presedintele comisiei.

In estimarea realizata de Administratia Nationala a Penitenciarelor, sunt 246 de persoane in penitenciare condamnate pentru coruptie.

Nu s-a luat insa o decizie in privinta conflictului de interese si abuzului in serviciu, nefiind dat un vot privind propunere de gratiere a acestor infractiuni.

Sedinta comisia s-a suspendat la ora 16.30, dupa patru ore de dezbateri, si va fi reluata joi dimineata.

Ce s-a mai votat miercuri

Comisia juridica a decis de asemenea sa fie exceptate de la gratiere toate faptele comise cu violenta.

De asemenea, s-a decis modificarea unui amendament votat saptamana trecuta privind femeile insarcinate, astfel: Pentru pedepsele mai mari de trei ani pana la 10 ani inclusiv: sa se gratieze in intregime infractiunile comise de femeile insarcinate, de persoanele care au in intretinere de minori sub 14 ani si de persoanele de peste 70 de ani

Amintim ce s-a votat saptamana trecuta:

Art. 1
(1) Pedepsele cu inchisoarea, stabilite prin hotarari definitive, se gratiaza dupa cum urmeaza:
a. in intregime, pedepsele de pana la trei ani, inclusiv;
b. in parte, cu trei ani, pedepsele cu inchisoara aplicate de instantele de judecata mai mari de trei ani dar care nu depasesc zece ani.
(2) Nu se gratiaza pedepsele cu inchisoarea a caror executare a fost suspendata conditionat sau sub supraveghere, potrivit legii

S-a votat in continuare si modificare art. 2 alin 1, referitor la femeile insarcinate, la cei care au in intretinere minori sub 14 ani sau cu handicap si pentru cei peste 60 de ani, respectiv peste 70 ani:

*Art 2 - nu mai este valabil, vezi modificarea de mai sus

"Se gratiaza in parte cu 1/2 pedepsele cu inchisoare 6 si 10 aplicate femeilor insarcinate si persoanelor care si au in intretinere minori cu varsta de pana la 14 ani, precum si copii incadrati in grad de handicap accentuat sau grav, potrivit legii".

Senatorul PMP Traian Basescu a criticat acest amendament, dupa ce el propusese sa se mentioneze ca inclusiv persoanele condamnate pentru coruptie si care au copii sa beneficieze de gratiere. "Dumneavoastra faceti copii de corupti si copii de necorupti" a spus Basescu, afirmand ca este un viciu de constitutionalitate.

"Se gratiaza in parte cu 1/2 pedeapsa cu inchisoarea intre 6 si 10 ani aplicate persoanelor cu varsta de peste 60 de ani." (ramane valabil)

"Se gratiaza in intregime pedepsele peste persoanele cu varsta peste 70 de ani" (amendamentul apartine senatorului PSD Liviu Tit Brailoiu).

Dispozitiile de mai sus nu se aplica in cazul exceptiilor trecute ulterior in proiectul legii (art.5 prevede mai multe infractiuni care sunt exceptate de la coruptie).  

S-a votat de asemenea ca aceste conditii sa existe la momentul intrarii in vigoare a legii.

Important de precizat ca gratierea prevazuta in articolele de mai sus nu se aplica in cazul mai multor infractiuni, prevazute in forma initiala a legii la art. 5. La acest articol senatorii juristi nu au ajuns marti cu discutiile. Aici, Serban Nicolae a propus scoaterea infractiunilor de coruptie si cea de abuz in serviciu din lista infractiunilor exceptate de la gratiere. 

Art. 3 referitor la scolile de corectie
se gratiaza masurile educative privative de liberate de pana la 5 ani

Art. 4 referitor la conditionarea de recuperarea prejudiciului

Serban Nicolae a reafirmat ca nu sustine conditionarea gratierii de recuperarea prejudiciului, intrucat acestea tin de autoritatile publice. Se voteaza insa conditionarea achitarii in termen de 2 ani de la gratiere, astfel:

Art. 4
alin 1) Gratierea este conditionata de achitarea in termen de 2 ani de la dat aplicarii actului de gratiere a obligatiilor civile si cheltuielilor judiciare la care persoana a fost obligata prin hotarare judecatoreasca definitiva

alin 2) Nerespectarea cu rea credinta a conditiei prevazute de alin. (1) atrage revocarea gratierii, pedeapsa stabilita sau restul ramas neexecutat urmand sa se execute in regim de detentie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

125709 vizualizari

 • +86 (92 voturi)    
  Parlamentul este Penal ? Corupt ? (Miercuri, 3 mai 2017, 16:19)

  un domn [utilizator]

  Amandoua ?

  In Strada Oameni Buni !

  #Rezist !
  • +65 (71 voturi)    
   Perfect de acord !!! (Miercuri, 3 mai 2017, 16:33)

   si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Inapoi , peste ei , cu sutele de mii !!!

   #rezist_ !!!!!!
   • +49 (53 voturi)    
    Stie cineva cum se numeste si de unde e (Miercuri, 3 mai 2017, 16:48)

    si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

    cel care se plimba cu pancarta

    " Lunetist : caut de lucru . " ? ...

    Poate chiar e !

    #Rezist!
    • +11 (11 voturi)    
     dracul viu declarase ca nu sustine propune (Miercuri, 3 mai 2017, 17:02)

     si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

     nu o sustine :

     O IMPUNE , FMMIG DE CANCER al României !!!
    • +10 (10 voturi)    
     #rezist...#rezist (Miercuri, 3 mai 2017, 17:10)

     ion_de_la_tara [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

     dar pana cand? de pe la 1821 domnul Tudor zicea: „pesemne dumneata pă norod cu al căror sânge s-au hrănit și s-au poleit tot neamul boieresc, îl socotești nimic, și numai pe jefuitori îi numeri patrie... Dar cum nu socotiți dumneavoastră că patria se cheamă poporul, iar nu tagma jefuitorilor“ din ce numar eu, au trecut aproape 200 de ani si noi tot aici suntem. Nu mai rezistati oameni buni, nu mai rezistati! Faceti ceva sa nu mai fie nevoie sa rezistati!
    • +15 (15 voturi)    
     dar stie cineva, unde sunt PNListii ... (Miercuri, 3 mai 2017, 18:01)

     boogiewoogie [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

     cei doi PNL-isti care nu au fost la sedinta?


     PLUS.. ca nu inteleg ceva.. acum doar un amendament a fost votat si inca o sa se mai discute altele?

     "Sedinta comisia s-a suspendat la ora 16.30, dupa patru ore de dezbateri, si va fi reluata joi dimineata."

     Deci, se poate reveni la vot asupra acestuia data viitoare, cand poate si plimbareii de la PNL vor fi in sala?
    • +12 (12 voturi)    
     Atentie frati români (Miercuri, 3 mai 2017, 19:14)

     si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

     Urmeaza un comunicat important pentru tara !!!

     Daca nu va miscati cururile din fata televizoarelor sa mergem peste ei ne vor manca de vii !!!

     Abia am ajuns acasa, nu mai mananc ,fac un dus si MA DUC PESTE EI , SA FIM CAT MAI MULTI !!!

     mISCATI-VA CURURILE DE LA TELEVIZOR SI CHIPSURI !!!

     #REZIST, DAR NU FARA VOI !!!


     #rezist!
  • +49 (53 voturi)    
   Aduceti-va aminte! (Miercuri, 3 mai 2017, 16:47)

   EuSiCuMine [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Aduceti-va aminte cum au iesit Dragnea cu Seban Nicolae in spate sa spuna ca nu vor fi gratiata faptele de coruptie! Ce nenorociti!
   Trebuie calcati pe cap!
   Hai in strada?
   Unde se iese?
   • +9 (9 voturi)    
    Sa vina domnul Iohanis! (Miercuri, 3 mai 2017, 19:04)

    buha [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

    Domnul Iohanis unde este Alinutza si unde este Raluca?
    PNL este marea dezamagire, PSD a facut ce a vrut Dragnea, nu ce a spus.
    • 0 (0 voturi)    
     Alinutza... USL trăiește! (Joi, 4 mai 2017, 19:57)

     Mariicaialbastri [utilizator] i-a raspuns lui buha

     are o datorie de pe vremea cînd era toată ziua bună ziua la Curtea de Arbitraj de pe lîngă Camera de Comerț și Industrie a României. Era un tribunal arbitral imbatabil format din juriștii de mare angajament Gorghiu, Chiuariu și Bogdan Olteanu. Uneori mai apărea ca arbitru și Vanda Vlasov. Pe vremea aia era un regulament în care părțile nu puteau să-și pună singure arbitrii ci se numeau de către excelența sa Mișu Vlasov, zis și împăratul, Presedintele CCIR. Acu probabil că Mișu o are la mînă pe Gorghiu că de aia apare ”luare de mita, dare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta, fapte savarsite de catre membrii instantelor de arbitraj sau in legatura cu acestia”. De aia la lipsit de la ședință ”strategic Gorghiu”.
   • +2 (2 voturi)    
    Jalnic Base !!!! (Joi, 4 mai 2017, 9:16)

    cartofil [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

    Omul asta chiar a facut cate ceva pentru Romania, a demascat comunismul, a dat liber la dosarele CNSAS si a lasat justitia in pace atatia ani. Acum insa, cand este atins la familie si sentimente, face numai tampenii. O pun pe seama alzheimer-ului. Ar trebui o consultatie de specialitate, dupa care, afara din parlament si lasat altul, cu mintea mai vioaie.
  • +9 (9 voturi)    
   Off (Miercuri, 3 mai 2017, 17:09)

   Tony_K [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Asa ordinari ca cei din psd , cum lupta ei pe toate partile si cu toata inversunarea pentru distrugerea tariu si al viitorului copiilor ei, nu am mai vazut!!! Niste hoti sunt lasati sa dezmebreze tot ce e normal in tara asta!!! Cercetarea, conflictul de interese, anularea oricaror investitii, dreptul parlamentului de a chema pe oricine sa ii cerceteze sub amenintarea dosarului penal, schimbarea tuturor sefilor din companiile de stat cu oamenii lor, alungarea strainilor si multinationalelor , gratierea coruptilor, etc, etc. Toate acestea in doar 4 luni !!! De ce dreq doarme tara asta si micul pe gratar e mai important ca viata copilului tau si a ta cand vei imbatrani? Rusine ca o mana de hoti sunt lasati sa distruga tot pt fff multi ani ! Si ne mai miram ca ne arata toti cu degetul, oriunde mergem....
  • +10 (10 voturi)    
   Proteste (Miercuri, 3 mai 2017, 18:45)

   Lucris [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Perfect!
   Cand incepem?
   Trebuie sa cerem cuiva aprobare pentru o noua Revolutie?
   Zicea unul ca e antidemocratic sa dai PSD-ul jos printr-o Revolutie. Ca, cica, a fost votat democratic.
   Pai, si Ceausescu a fost votat democratic, va aduceti aminte? Chiar 99,6%! Si tot a fost dat jos...
   Faradelegea a devenit Lege.... Crunt...
   Oameni buni, e groasa rau... Astia nu glumesc... Dar nici noi!
 • +64 (70 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 3 mai 2017, 16:21)

  [anonim]

  • +39 (43 voturi)    
   doi membri PNL (Miercuri, 3 mai 2017, 16:37)

   si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui

   Cine sunt si de ce au lipsit ?!?!?!
   • +2 (6 voturi)    
    pentru-ca (Miercuri, 3 mai 2017, 17:02)

    hot news [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

    BLAT
   • +5 (7 voturi)    
    Au lipsit (Miercuri, 3 mai 2017, 17:19)

    dekar [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

    Doua belituri USL-iste.
   • +5 (5 voturi)    
    Asa e dar... (Miercuri, 3 mai 2017, 17:20)

    EuSiCuMine [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

    Atra este dar tot PSD-ul a votat pentru modificare ceea ce arata care le este adevarata intentie. Si asta se intampla dupa ce zisesera ca nu le gratiaza!
    Ori PSD si ALDE detin majoritatea in parlament!
    Hai asta seara in fata Palatului parlamentului la protest.
    Nu se mai poate!
    #Rezist!
   • +13 (17 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 3 mai 2017, 17:28)

    [anonim] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   • +4 (4 voturi)    
    Pai una este chiar madam Gorghiu (Joi, 4 mai 2017, 9:21)

    cartofil [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

    care se afla chiar in cladirea parlamentului. USL-ul nu a fost o alcatuire facuta din greseala. O adunatura de hoti pur si simplu au confiscat Parlamentul. Si de acolo organizeaza marele jaf al Romaniei. Au toate parghiile care le permit sa controleze guvernul si o buna parte din institutiile statului. Mai o galeata rosie, mai un kil de ulei sau, daca nu mai merge cu mita pe fata, promisiuni de dublare a salariilor, de triplare a pensiilor. Si isi mai dau cativa ani de furt organizat.
    • +2 (2 voturi)    
     la sediul penele TREBUIE depus (Joi, 4 mai 2017, 9:58)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

     in poarta, la gardul imobilului Mushtar de Tecuci, asa sa o Rasplatim !
 • +57 (63 voturi)    
  Adica faptele care au tinut Romania pe loc (Miercuri, 3 mai 2017, 16:22)

  Fu Leng [utilizator]

  Si toti coruptii astia or sa iasa si or sa fie niste ingerasi cinstiti, or sa munceasca, chiar patriotic pt tara. Bravos votaci de psd, you have no idea what you have done.
 • +63 (69 voturi)    
  Jigodiilor! (Miercuri, 3 mai 2017, 16:23)

  triciupa [utilizator]

  O sa platiti cu varf si indesat!
  • +10 (28 voturi)    
   Din pacate ei fac legile (Miercuri, 3 mai 2017, 16:31)

   ciubex [utilizator] i-a raspuns lui triciupa

   Si nu au cum sa fie trasi la raspundere.
   Cel putin eu nu vad cum i-am putea sa-i tragem la raspundere.
   Doar prin vot, insa legea electorala e facuta astfel incat sa nu poti vota daca nu esti in localitatea de resedinta, asadar, s-au asigurat astfel ca doar cei ce nu "se plimba" vor vota. (pensionari, asistati sociali si altii dintr-astia).
   • +5 (7 voturi)    
    Nu mi-o luati in nume de rau... (Miercuri, 3 mai 2017, 18:26)

    ciubex [utilizator] i-a raspuns lui ciubex

    Nu mi-o luati in nume de rau, am iesit in strada la protestele anterioare si voi mai iesi, (in Cluj) dar, efectiv cu ce-i putem noi "impiedica" sa mai faca asemenea miscari si modificari de legi?
    Doar daca s-ar modifica majoritatea parlamentara ori asta este posibil doar prin alegeri, anticipate sau nu, dar daca se va folosi actuala lege, tot PSD-ul va avea cel mai mare numar de membri in Parlament.
    Va rog, daca dati minus, justificati pe cat posibil de ce o faceti!
    • +1 (1 vot)    
     Respect Cluj ! (Joi, 4 mai 2017, 10:00)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui ciubex

     #rezist este picatura chinezeasca in limba romana, altfel Nu avem de ales; personal as participa la un miting al tomberoanelor, la Parlament, pe fiecare Tomberon sa scriem numele fiecarui Parlamentar (inclusiv Usere, ca sa nu Discriminam, USR ar trebui esa isi dea demisia din Parlament altfel Gireaza penalii)
 • +53 (59 voturi)    
  haideti (Miercuri, 3 mai 2017, 16:26)

  eduardst [utilizator]

  sa iesim in strada
 • +24 (42 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 3 mai 2017, 16:27)

  Radu-Mihai [anonim]

  • +19 (27 voturi)    
   Pai da (Miercuri, 3 mai 2017, 16:46)

   Kindred [utilizator] i-a raspuns lui Radu-Mihai

   Prin vot putea fi impiedicata ciuma rosie sa faca marsaviile astea
   • +8 (8 voturi)    
    Trebuie modificata legea electorala (Miercuri, 3 mai 2017, 19:17)

    mireb [utilizator] i-a raspuns lui Kindred

    3,5 milioane de romani care lucreaza in diaspora au avut dreptul sa voteze in 2016 doar 6 parlamentari! De fapt ar fi trebuit sa poata vota aproximativ 100 de parlamentari! PSD a luat in diaspora 10%! PSD-ului ii convine ca romanii sa trimita miliarde de euro in tara, dar sa le dea dreptul sa voteze nu le mai convine. Votul electronic ar rezolva problema!
    • +2 (2 voturi)    
     Cine sa o modifice ????? (Joi, 4 mai 2017, 9:25)

     cartofil [utilizator] i-a raspuns lui mireb

     Serban Nicolae ??? Se mira lumea de ce romanii sunt rasisti. Dar uite , l-am avut pe Iliescu, pe Nastase, il avem acum pe Serban Nicolae, toti cu origini minoritare, si ce bine au facut astia romanilor ???? Sportul lor preferat: hotia si minciuna.
     • +2 (2 voturi)    
      NICO si NICOLICHEA (Joi, 4 mai 2017, 10:02)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

      acest duet sinistru acompaniat de Piratul care candva..a insemnat ceva...acum ne arata ca Pirat a fost si va fi pana la capatul vietii !
 • +27 (35 voturi)    
  dar astia chiar nu au altceva de discutat (Miercuri, 3 mai 2017, 16:28)

  Captain Obvious [utilizator]

  cate dosare sunt in curs ?
 • +54 (62 voturi)    
  Eu zic ca e timpul! (Miercuri, 3 mai 2017, 16:30)

  Martinezu [utilizator]

  Asta iarna iesam la -20 C.
  Azi e aproape vara.
  Daca nu iese lumea , incep sa cred ca ori suntem prea prosti, ori poate Soros chiar ne-a platit desi eu n-am stiut, sa imi iau suma cuvenita.
  • +11 (11 voturi)    
   iarna vara (Miercuri, 3 mai 2017, 17:36)

   Mos Andrei [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

   daca iarna au iesit 500k intr-o zi, sigur o sa iasa mai multi acum.
 • +25 (31 voturi)    
  tin sa multumesc (Miercuri, 3 mai 2017, 16:31)

  rochiri [utilizator]

  Tuturor celor care au votat cu PSD-ul in aceasta masura sta buna starea voastra!
  Felicitari!
  • +7 (9 voturi)    
   da' basescu? (Miercuri, 3 mai 2017, 17:43)

   muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

   Pe el nu-l pui? Da' pe aia 2 de la PNL care au lipsit strategic?
 • +26 (40 voturi)    
  Idiotul (Miercuri, 3 mai 2017, 16:32)

  Her [utilizator]

  Idiotul ala mut, fiscusul national, cand a avut ocazia sa faca referendum pe tema asta s-a sucit de frica sa nu ii bata TelDrum obrazu... Ce dobitoci... Iar idiotul ala de basescu atat cat am tinut cu el mi s-a facut scarba de el ... un limbric al istoriei, un jeg de om...
  • +3 (3 voturi)    
   vezi ca (Miercuri, 3 mai 2017, 17:07)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui Her

   ''idiotul ala de ficus'' a facut ceva cand a fost cu 13..referendumul e degeaba, e consultativ. . Cred ca ficusul ala cum ii zici tu e cam ultima opozitie care exista.
  • +9 (9 voturi)    
   aiurea (Miercuri, 3 mai 2017, 18:15)

   Mos Andrei [utilizator] i-a raspuns lui Her

   Iohannis ne-a ajutat foarte mult sa oprim OUG13. Poate n-ai fost pe faza...
 • +36 (44 voturi)    
  trebuie sa urmeze o revolutie (Miercuri, 3 mai 2017, 16:32)

  lp [utilizator]

  parlamentarii nostri nu inteleg. vor fi scosi de acolo cu forta
  • +1 (1 vot)    
   Salonul Auto al tomberoanelor (Joi, 4 mai 2017, 10:05)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui lp

   TREBUIE sa ne organizam sa aducem EXACT atatea tomberoane , cati parlamentari sunt - FARA EXCEPTII - USR sa isi dea demisia daca gireaza acesti penali, asa ar putea sa arate electorratului ca au Onoare, ii votam din nou, sau vor pieri in negura istoriei !
 • +32 (36 voturi)    
  ... (Miercuri, 3 mai 2017, 16:35)

  CosminMaricari [utilizator]

  Putem să aflăm de undeva numele celor doi peneliști care s-au au făcut posibil votul ăsta?
 • +31 (37 voturi)    
  jos psd (Miercuri, 3 mai 2017, 16:36)

  Marian23456 [utilizator]

  Iesim sa ii schimbam , trebuie sa schimbam guvernul si parlamentul, cerem anticipate. Astia ne ingroapa , unde ati fost la alegeri?
 • +18 (24 voturi)    
  Ironia sortii (Miercuri, 3 mai 2017, 16:36)

  buncrestin [utilizator]

  Iata cum termenul de "basist" a capatat noi si nebanuite intelesuri. De astazi, fostii luptatori impotriva basismului s-au convertit in corpore la basism.
 • +33 (39 voturi)    
  Eu unul chiar ma bucur! (Miercuri, 3 mai 2017, 16:38)

  marianmarian [utilizator]

  Si nu o zic la misto. Proiectul asta abject n-o sa ajunga niciodata lege, cel putin nu cu asa articole in el. De-abia astept ziua votului in Parlament, sa vedem daca gardul pe care oricum vor sa-l elimine din jurul Casei Poporului mai ramane in picioare atunci.

  Asadar, baieti slinosi si soferi de mocirlosi, bagati tare la articole, va rog! Mai un pic si discutam noi, in singurul mod in care se poate "discuta" cu voi.

  Singura veste buna pe ziua de azi, intr-un noian de mizerii.
  • 0 (2 voturi)    
   rock (Miercuri, 3 mai 2017, 17:11)

   TLiviu [utilizator] i-a raspuns lui marianmarian

   faci misto? CE vrei sa astepti ? ...
  • +2 (4 voturi)    
   Mda. (Miercuri, 3 mai 2017, 17:18)

   Tony_K [utilizator] i-a raspuns lui marianmarian

   Tu mai intoarce mititeii ca o sa lupte altii pt tine, somn usor! Astia sigur ne vor binele, doar ti-au dovedit. Te trezim noi cand e gata!
   • +1 (1 vot)    
    . (Miercuri, 3 mai 2017, 22:50)

    marianmarian [utilizator] i-a raspuns lui Tony_K

    Liviu si Tony, va recomand sa mai cititi o data ce-am zis, ati priceput fix pe dos.
 • +35 (39 voturi)    
  Nu! (Miercuri, 3 mai 2017, 16:38)

  vio7 [utilizator]

  Asa ceva nu e posibil! Asta e un fel de desfiintare a DNA si a justitiei in general! Pentru ce mai platim armate de politisti,politisti locali,procurori,judecatori...astia au anulat din pix tot ce au muncit pana acum.
 • +24 (32 voturi)    
  imi explica si mie cineva? (Miercuri, 3 mai 2017, 16:40)

  DT34 [utilizator]

  Deci s-a votat gratierea faptelor de coruptie, asta inseamna ca orice persoana care a comis o fapta de coruptie inainte de 1 Ianuarie 2017 o sa fie gratiata? Chiar orcine?
  Daca este adevarat, atunci pentru ce a mai luptat DNA? Senatul o sa inchida DNA?
  Cum putem noi sa ii luam, legal, in suturi pe senatori?
  • +1 (1 vot)    
   asta cu (Joi, 4 mai 2017, 9:41)

   Non [utilizator] i-a raspuns lui DT34

   "legal/ilegal" deja si-a pierdut sensul. Cata vreme ce nu e legal azi devine legal maine, pt ca asa le dicteaza interesele lor personale, in dauna interesului general, notiunea de "legal" a disparut, nu mai conteaza.

   Din motivul asta cred ca faza cu "ii sanctionam la vot" devine superflua. Mai au 4 ani in care sa schimbe legea a.i. sa nu mai conteze ce votezi, pt ca tot ei se vor alege. Asa ca, din pacate, singura solutie viabila cu un parlament ca asta de azi nu pare sa mai tina de "legal"
 • +15 (27 voturi)    
  L-am votat pe Basescu de 2 ori sa nu iasa psd (Miercuri, 3 mai 2017, 16:41)

  Miky60 [utilizator]

  Dar vad ca acum a intors armele si sprijina psd-ul ciuma rosie care da legi noaptea ca hotii!
  Acum nu stiu daca era mai bine sa nu il votez atunci.
  Atunci l-am votat pentru ca tot hotnews-ul il sprijinea si il lauda pe Basescu, acum vad ca tot hotnews-ul este impotriva lui Basescu, deci nu mai este bun!
  Cat despre lege mai avem 2 sanse: Camera Deputatilor si Johannis!
  • +3 (3 voturi)    
   rock (Miercuri, 3 mai 2017, 17:14)

   TLiviu [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   bai platitule... sant aici cativa care tot o trag cu mai e o sansa ...ei sunt plantati pentru as e dilua "momentul"
   .adevarata sansa e in STRADA OAMENI BUNI - NU acceptati sa fiti calcati in picioare
  • +9 (9 voturi)    
   Iohannis nu se poate opune ! Poate invoca (Miercuri, 3 mai 2017, 18:05)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   eventual o neconstitutionalitate-dar CUI ? Dupa mine "sansa" e numai la noi, cetatenii .Camera deputatilor poate fi, procentual, mai putin infestata dar majoritatea e tot la borfasi !!
   PS Nu v-ati lamurit in privinta basescului ? Da si eu l-am votat dar nu pentru ca era frumos , ci pentru ce spunea atunci, cand nu se "aplica"anticoruptia ci doar se declama (pentru ca legea , codul penal nu avea instrumentele necesare pana in 2014) . Acum inteleg ca el ilustra cu strigaturi lupta intre diverse haite de borfasi pe halci cat mai mari de contracte, spagi, "sponsorizari" personale si de partid la papornita . Acum haitele sunt reunite si in Parlament !
   • +4 (4 voturi)    
    Din pacate gratierea coruptilor nu este (Miercuri, 3 mai 2017, 19:56)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui deval

    neconstitutionala in niciun stat de drept !

    Este profund imorala si neoportuna, mai ales intr-un stat ultracorupt cum este Romania, dar doar atat !

    PS. Intr-adevar sansa este doar in cetateni, in protestul lor ferm, viguros si continuu !
    • 0 (0 voturi)    
     Ma refeream nu la fond ci la forma ! (Joi, 4 mai 2017, 7:28)

     deval [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Subliniam ca chiar daca ar fi gasite niste elemente de neconstitutionalitate in corpul legii, ce s-ar obtine din partea Presedintelui ar fi doar o amanare la promulgare, CCR fiind zero !!
 • +36 (40 voturi)    
  coruptia nu mai omoara, ea se legifereaza (Miercuri, 3 mai 2017, 16:42)

  Gruia.Novac [utilizator]

  Spuneti-mi va rog, ca sunteti surprinsi!
 • +27 (29 voturi)    
  mda... (Miercuri, 3 mai 2017, 16:50)

  liviu_ [utilizator]

  cititi despre venezuela... exact in directia aia ne indreptam!
 • +36 (38 voturi)    
  hua (Miercuri, 3 mai 2017, 16:55)

  g01an [utilizator]

  ce zdrente ordinare parlamentarii.

  fix capitolele cele mai problematice. lege data pentru 250 de jigodii de politicieni. exact ce nu ar trebui sa faca un parlament absolut niciodata: sa dea legi cu dedicatie.
 • +1 (1 vot)    
  vise frumoase (Miercuri, 3 mai 2017, 17:01)

  BanateanulVesel [anonim]

  ...poate maine o sa aiba senatorii o Idee si mai buna, banii castigati prin coruptie, mita, furt, spalare de bani, sa la poate definitiv retine si sa le poate investi cu ajutor de stat in alte afaceri murdare. Sebi bine inteles va si el gratiat si impreuna cu hotomanul liviuta vor ajunge in fruntea tarii.
  • +1 (1 vot)    
   ca sa plusez (Joi, 4 mai 2017, 9:44)

   Non [utilizator] i-a raspuns lui BanateanulVesel

   sumele provenite din coruptie nu doar ca vor fi obligatoriu pastrate dar vor fi si purtatoare de dobanzi
 • +1 (1 vot)    
  Dedicatie speciala (Miercuri, 3 mai 2017, 17:03)

  Calin123 [utilizator]

  Cu dedicatie speciala de la toti prietenii lui Dan Voiculescu pentru Dan Voiculescu care a implinit varsta de 70 anul trecut in Septembrie.
 • +2 (2 voturi)    
  ce oameni de nimic (Miercuri, 3 mai 2017, 17:08)

  trem [utilizator]

  nimic din ce spun nu trebuie crezut....scopul final este sa fue si sa scape neprinsi. Serban, Dragnea, Calin, Nicolicea etc...sunt toti doar niste corupti care incearca sa se scape pe ei si pe altii - Fratia Hotzilor!

  Orice hotarare/lege/act juridic care trece va da apa la moara si unei eventuale acceptari de catre CCR a penalilor in functii de conducere. Si apoi totul va fi controlat de ei.

  Cu astia suntem in Evul Mediu...deci tb un limbaj pe masura. Tre' sa devenim medievali cu hienele!
 • 0 (0 voturi)    
  :) (Miercuri, 3 mai 2017, 17:14)

  Xorciser [utilizator]

  Vino-ncoa' Elena :)
 • +1 (1 vot)    
  bun (Miercuri, 3 mai 2017, 17:23)

  Adicj [utilizator]

  In strada fratilor . Mai ne lasam calcati in picioare de corupti, hoti, criminali, tradatori ... ?

  Pana cand ?
 • +12 (12 voturi)    
  Borfasii astia cred ca ne-am fasait ?! (Miercuri, 3 mai 2017, 17:25)

  deval [utilizator]

  Cred ca a fost o viroza, ca ne-a trecut , ca ne-au "prelucrat" ? Acum o sa cer doar anticipate si daca nu primesc mi-o iau !!
  Borfasii tin justitia in corzi, batjocoresc morala minima de la nivelul ultimului cetatean din tara asta ! Isi bat joc inclusiv de amaratii din puscarii , cu fapte minore care ar fi putut fi gratiati de multa vreme si de care au agatat coruptii si coruptia ca o piatra de moara ...........
 • +12 (12 voturi)    
  PNListi lipsa (Miercuri, 3 mai 2017, 17:31)

  Mos Andrei [utilizator]

  Care-s cei doi dintre astia trei care au lipsit de la job azi?
  PAULIUC Nicoleta, GORGHIU Alina-Ştefania si FENECHIU Cătălin-Daniel

  Cand aveam nevoie de ei mai mare...
 • +14 (14 voturi)    
  Ce retarzi - ii calcam pe cap (Miercuri, 3 mai 2017, 17:32)

  Zentrix [utilizator]

  Iarasi o sa iesim in strada. De data asta nu ma las pana nu ii calc pe cap. Porcii astia din comisia juridica care au votat asa ceva trebuie obligatoriu sa plece.
  Referitor la visele lor cu gratierea am o vorba sa va spun: NU !
 • +8 (8 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 3 mai 2017, 17:39)

  gorky.park [anonim]

 • +13 (15 voturi)    
  PSD nu a fost desfiintat inca?!?!?!?!?!?!??! (Miercuri, 3 mai 2017, 17:47)

  dexpropriat [utilizator]

  La noi nu stiu daca e mai bine ca in Ucraina sau in Moldova!
 • +7 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 3 mai 2017, 17:52)

  [anonim]

 • +8 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 3 mai 2017, 17:52)

  [anonim]

  • +5 (5 voturi)    
   M-ai pacalit (Miercuri, 3 mai 2017, 19:19)

   omezu [utilizator] i-a raspuns lui

   Credeam ca a innebunit Mazeta :))
 • +11 (11 voturi)    
  Cei 2 de la PNL (Miercuri, 3 mai 2017, 17:57)

  benicio [utilizator]

  Care sunt cei doi membri PNL care au lipsit de la comisie? Ma astept de la Raluca Turcanu sa-i excluda din partid.
  • +4 (4 voturi)    
   Iti zic eu... (Miercuri, 3 mai 2017, 21:40)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   Madam Gorghiu si inca o tantaloaica pe nume Nicoleta Pauliuc.
   • 0 (0 voturi)    
    Ar fi putut sa delege -seful de grup-alti doi (Sâmbătă, 6 mai 2017, 13:13)

    deval [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    pnl-isti care sa mearga in comisie ! Coana gorghiu era in parlament dar avea altceva.... mai important de facut acolo !!
 • +11 (11 voturi)    
  PNL no combat (Miercuri, 3 mai 2017, 18:02)

  Sati [utilizator]

  Cei doi senatori PNL-isti si-au pus capul in gips de nu au putut vota ?
 • +16 (16 voturi)    
  Oameni buni... (Miercuri, 3 mai 2017, 18:07)

  geonicol [utilizator]

  ...degeaba am iesit in strada pe ger,ploaie si ninsoare daca acum vom sta in case sau la terase,la bere.
 • +3 (3 voturi)    
  ... (Miercuri, 3 mai 2017, 18:27)

  Sarmis [utilizator]

  În stradă și apoi la zid cu ei.
 • +4 (4 voturi)    
  Dragnea este incompetent! (Miercuri, 3 mai 2017, 18:45)

  bussu [utilizator]

  sa isi dea demisia daca nu este in stare sa isi tina in lesa derbedeii ca si sef de partid

  PS. si corupt, lepra si/sau corigent
 • +7 (7 voturi)    
  Am iesit sute de mii pe frig si ger si OUG 13 (Miercuri, 3 mai 2017, 19:59)

  Susufler0 [utilizator]

  a picat !

  Nu putem iesi milioane acum ca vine vara ?
 • +7 (7 voturi)    
  organizatia criminala psd (Miercuri, 3 mai 2017, 21:15)

  yellowdog [utilizator]

  face legea in Romania
 • +2 (2 voturi)    
  Spicuiri (Miercuri, 3 mai 2017, 23:05)

  trilulilu [utilizator]

  din Codul penal ungar, nişte articole, care, tare mi-aş dori să fie introduse în Codul penal din RO:

  În temeiul articolului 80, alineatul (1) din Codul penal, pedeapsa trebuie dispusă în limitele prevăzute de prezenta lege, cu respectarea scopurilor pedepsei, în aşa fel încât aceasta să se raporteze la gravitatea obiectivă a infracţiunii, la gradul de periculozitate al făptuitorului la adresa societăţii, respectiv la celelalte circumstanţe agravante şi atenuante.

  În temeiul articolului 80, alineatul (2) din Codul penal, în cazul dispunerii pedepsei privative de libertate pe durata determinată, în momentul dispunerii pedepsei se va ţine cont de durata medie a pedepsei. Durata medie este jumătatea sumei dintre nivelul minim şi nivelul maxim al pedepsei prevăzute.

  În temeiul articolului 91, alineatul (1) din Codul penal, în cazul făptuitorului care infracţiunea făptuită intenţionat a săvârşit-o în cadrul de grup infracţional, limita maximă a pedepsei aferente infracţiunii se dublează, dar nu poate depăşi douăzeci şi cinci ani.

  Aşadar, în grup infracţional se dublează limita pedepsei. Deci în cazul 3 la 10 ani, devine 3 la 20 ani, iar media este 3+20 = 23:2 = 11,5 ani.
  De aici se porneşte în cazul haitelor care au jefuit Romania.

  Şi încă una bună de tot:

  LA SĂVÂRŞIREA ÎN CADRUL DE GRUP INFRACŢIONAL, NU EXISTĂ POSIBILITATEA LIBERĂRII CONDIŢIONATE.

  PUNCT.
 • +3 (3 voturi)    
  SRI (Miercuri, 3 mai 2017, 23:30)

  Tony_K [utilizator]

  Pana si sri-ul e mana in mana cu hotii... numai colonei de sus pana jos , peste tot.
 • 0 (0 voturi)    
  amendament la corutie (Joi, 4 mai 2017, 8:45)

  sorin2011 [utilizator]

  DACA tot e sa iasa -caci asa este planul si pordinul .. sa platreasca si sa iasa ! -nu sa iasa si apoi sa plateasca ! ( nu vor plati niciodata sa fie clar !! )
  Si daca ies , ies fara drepturi cetatenesti ! pe 5 ani ( sa zicem ) .
  Eu nu inteleg ,cum si de ce in fata tatator evidente de amenintare a suveranitatii tarii , acest parlament nu este dizolvat ! -ei se duc acolo doar sa atace Romania sipoporul pe care l-au pacalit atat amar de vreme
  Eu inca sustin un govern apolitic ! condus pe principii de management
 • +2 (2 voturi)    
  Una spune alta face (Joi, 4 mai 2017, 9:22)

  mihai_mi [utilizator]

  Gorghiu a tradat!
  • +1 (1 vot)    
   un penelist este un P$Dist Mai (Joi, 4 mai 2017, 13:11)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui mihai_mi

   Prost ! e LEMA !!!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by