Presedintele Klaus Iohannis si-a inceput, miercuri, vizita in judetul Suceava cu o intalnire cu reprezentantii Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botosani, la Aeroportul International Stefan cel Mare din oras, anunta Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

Klaus IohannisFoto: HotNews / DP

Reprezentantii Clusterului i-au prezentat Presedintelui Romaniei planurile de viitor si intentia asociatiei de a se profila ca organizatie regionala performanta si pregatita sa puna in practica proiecte cu finantare europeana menite sa asigure dezvoltarea durabila a zonei.

In cadrul intrevederii, presedintele Klaus Iohannis si-a exprimat sustinerea pentru aceasta initiativa aflata intr-o regiune cu un important potential de dezvoltare. Presedintele Romaniei a subliniat ca vizita sa are tocmai rolul de a sprijini astfel de proiecte inovative, in special pentru cei care activeaza in sectorul bioeconomiei, sigurantei alimentare a populatiei si protectiei mediului, si ca asemenea viziuni integrate pot genera progresul economic in zona Suceava-Botosani, se arata in comunicat.

Seful statului a apreciat ca prin astfel de initiative se poate spera ca dezvoltarea spatiului rural sa devina reala si durabila, iar Romania poate deveni numarul 1 in Uniunea Europeana in privinta agriculturii ecologice.

In cadrul discutiilor, participantii au accentuat nevoia de cooperare intre judetele implicate. Cu acest prilej, s-a discutat si despre Aeroportul International Stefan cel Mare, unul dintre aeroporturile cele mai noi si moderne din regiune. Atat Presedintele Romaniei, cat si reprezentantii clusterului au punctat beneficiile deosebite pe care acest tip de infrastructura le aduce regiunii.