Scandal in Biroul Permanent al Senatului, de la inceputul lui aprilie. Serban Nicolae l-a facut pe Mihai Gotiu “analfabet”, “prost” si “nespalat”, Tariceanu i-a luat apararea liderului senatorilor PSD

de Nicoleta Onofrei     HotNews.ro
Joi, 27 aprilie 2017, 17:05 Actualitate | Politic

Serban Nicolae
Foto: Agerpres
Liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae, a lansat o serie de jigniri la adresa senatorului USR Mihai Gotiu despre care a spus ca este "analfabet", "sare matreata din el", ca "isi intinde mucozitatile pe camasa", este "prost" si "nespalat". Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu a facut nimic pentru a tempera situatia, ba, mai mult, l-a amenintat pe Gotiu ca ii taie microfonul si ca il da afara din sedinta Biroului Permanent. Gotiu l-a acuzat pe Nicolae ca este "avocat al coruptilor", social-democratul replicand ca nu il deranjeaza aceasta idee, informeaza News.ro.  

Jignirile aduse de Serban Nicolae lui Mihai Gotiu au avut loc in sedinta Biroului Permanent al Senatului din 3 aprilie. Deranjat ca senatorul USR a spus intr-o declaratie de presa ca face legi pentru corupti, Nicolae s-a dezlantuit impotriva acestuia.  

”Vreau doar să-mi exprim dezgustul față de gestul unui domn senator care și-a permis ca, într-o conferință de presă, să facă niște afirmații la adresa mea, să spună niște minciuni, cum că eu fac niște propuneri legislative pentru corupți. Pe mine nu mă deranjează că, încercând să fie prețios, se dovedește a fi analfabet și confundă semantica cu semiotica (…) nu mă deranjează nici măcar că doarme în plenul Parlamentului și că sare mătreața din el”, a declarat Şerban Nicolae în şedinţa Biroului Permanent al Senatului din data de 3 aprilie, potrivit stenogramei.

La remarca lui Tăriceanu că nu a înţeles despre cine este vorba, Şerban Nicolae a replicat că ”de scârbă” nu a rostit niciun nume. ”Este în linia a ceea ce ni s-a mai spus nouă de către un deputat – e adevărat, înainte să-și întindă mucozitățile pe cămașă – că suntem niște hoți, nu mai știu ce ne-a mai zis”, a mai spus liderul senatorilor PSD.

Mihai Goţiu l-a întrebat pe Şerban Nicolae dacă la el se referă şi i-a cerut ”să aibă curaj” şi să spună cu nume şi prenume persoana despre care vorbeşte.

”Cu curajul n-am niciun fel de problemă. Scârba este cea care mă împiedică să pronunț nume. Faptul că unii se comportă ca mucii de pe piept ai lui Nicușor Dan, nu mă interesează”, i-a replicat Şerban Nicolae.

La remarca lui Mihai Goţiu că nivelul discuţiei a coborât la un nivel inacceptabil pentru o şedinţă a conducerii Senatului, Tăriceanu i-a luat apărarea lui Şerban Nicolae.

”Eu înțeleg, într-o măsură justificată, revolta unora dintre colegi atunci când sunt atacați cu argumente care sunt atât de subțiri, încât, până la urmă, se recurge, din păcate, la calificative pentru a fi explicația mai convingătoare”, i-a replicat Tăriceanu lui Goţiu.

Senatorul USR a spus că îşi menţine afirmaţiile cum că Şerban Nicolae este ”un avocat al corupţilor”. ”Așa este, nu pot fi avocatul nici al nespălaților și nici al proștilor, așa că sunteți în siguranță”, i-a replicat Nicolae.

”Dacă acest lucru este o minciună, vreau să mă dea în judecată pentru minciună, dar încă o dată afirm aici: sunteți un avocat al corupților”, a continuat Goţiu.

”Domnule președinte, eu nu știu de ce se ridică tonul. Asta este specific țațelor. Nu ideea că sunt avocatul corupților mă deranjează. Eu am spus de minciuni, în sensul că aș fi promovat legi pentru apărarea corupților. Este adevărat, ca avocat, pot să apăr și infractori, pot să apăr și părți vătămate, părți civile. Nu pot să apăr nici proști, nici nespălați”, şi-a continuat Şerban Nicolae seria de jigniri.

Călin Popescu Tăriceanu nu a încercat să-i tempereze limbajul lui Şerban Nicolae, ci a spus că ”acesta este nivelul unora şi trebuie să-I tratăm ca atare” şi că ”nutrim speranţa că o să evolueze”.

Când Mihai Goţiu a încercat să intervină, Călin Popescu Tăriceanu l-a ameninţat că îi taie microfonul şi că îl dă afară din şedinţă.

Goțiu: ”Domnule președinte, vreau să vă spun și vă pot recomanda și niște...”

Tăriceanu: ”Nu, nu vă mai dau cuvântul. Domnule vicepreședinte, nu vă mai dau cuvântul”.

Goțiu: ”Domnule președinte...”

Tăriceanu: ”Vă rog să încetați. Nu vă mai dau cuvântul. Am încetat. Nu este aici sală de dispută între dumneavoastră și toți membrii Biroului”.

Goțiu: ”Da, vreau să se consemneze în stenogramă...”

Tăriceanu: ”Se consemnează oricum...”

Goțiu: ”În stenogramă... În ședința... Din stenograma...”

Tăriceanu. ”Vă opresc microfonul, domnule vicepreședinte. Vă rog să încetați”.

Goțiu: ”Vreau să semnalez pe această cale că, în stenograma din data de 13, am fost cenzurat. Deci, ceea ce am spus aici în Birou...”

Tăriceanu: ”Nu vă cenzurează nimeni”.

Goțiu: ”Aveți pe site stenograma în care se spune acest lucru, că s-a luat microfonul”.

Tăriceanu: ”Contribuțiile dumneavoastră prețioase vor fi întotdeauna consemnate, fiți liniștit!”

Goțiu: ”Îmi pare rău, în aceste condiții, sunt nevoit să părăsesc această ședință”.

Tăriceanu: ”Nicio problemă, vă rog, sunteți liber să faceți ce considerațI (…) dacă continuați să perturbați ședința, vă poftesc eu afară, să știți”.

Goțiu: ”Da, vă rog, chemați oamenii de ordine”.

În urma acestei dispute, senatorii USR au părăsit şedinţa Biroului Permanent al Senatului.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

10443 vizualizari

 • +9 (9 voturi)    
  Jogodia nicolae (Joi, 27 aprilie 2017, 17:12)

  Bogdan_100 [utilizator]

  soferul infractorilor vorbeste despre semiotica si semnatica! Cred ca se crapa Pamantul!
  • +4 (4 voturi)    
   Confuzia și contuzia.... (Vineri, 28 aprilie 2017, 9:55)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

   SEMIÓTICĂ (< fr.) Studiul general al semnelor, ale cărei principii au fost formulate de Ch. Peirce și dezvoltate în special de Ch. W. Morris (1938). Cuprinde trei părți: pragmatica (relația semn-om); semantica (relația semn-semnificat) și sintactica (relația dintre semne).
   Deci seiotică și semantică sunt același lucru la nivelul cuvintelor (cuvântul ca agregare de semne/litere).
   Don Șerban șoferul lui Voicu Sistem este tare... în gură, nu în intelect. Toți știu că el este, nu avocatul, ci împuternicitul corupților, însărcinat cu generarea de legi profurăciune.
 • +6 (6 voturi)    
  Asta este Romania (Joi, 27 aprilie 2017, 17:13)

  yolo [utilizator]

  Asta a ales plebeia!
 • +5 (5 voturi)    
  2 manivele....Serban si Calin! (Joi, 27 aprilie 2017, 17:18)

  trem [utilizator]

  Fostul sofer Serban se comporta ca un marlan. Calin, cu cateva procese pe rol si cu potential de haine dungate, ii tine companie intr-o atitudine de iti vine sa te intrebi cum pot fi numitzi oameni.

  Serbane la tine e clar ca favorizezi coruptii - scrie peste tot pe tine, semioticu' lui peste prajit! Gotiu nu a Gresit cu nimic, desi il mai ia somnu' in Parlament din cand in cand.

  Statzi calmi ca vine vreamea tuturor...nimic nu e vesnic, nici macar scaunul din Parlament!
 • +5 (5 voturi)    
  mda... (Joi, 27 aprilie 2017, 17:26)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  cat timp mai toleram mizeriile umane din psd ?
 • +5 (5 voturi)    
  Asta-i mocirla (Joi, 27 aprilie 2017, 17:52)

  alibaba_zeul_meu [utilizator]

  la care se referea Dacian. Se revarsa si-n unul dintre posturile TV in care a fost el.

  Asta-i mocirla!
 • +4 (4 voturi)    
  Un libidinos (Joi, 27 aprilie 2017, 17:56)

  LLLL [utilizator]

  Domnul avocat.
 • +4 (4 voturi)    
  Parlamentul Romaniei (Joi, 27 aprilie 2017, 18:21)

  rochiri [utilizator]

  ...este o imagine clara a oamenilor din Romania la ora actuala.
 • +5 (5 voturi)    
  România pierduta... (Joi, 27 aprilie 2017, 19:31)

  contributor.bis [utilizator]

  Dincolo de preţiozitatea unui individ detestabil, am numit "avocatul corupţilor", care doreşte să-si camufleze imoralitatea agresivă de parvenit complexat, avem oare nevoie de a cunoaşte semnificaţia noţiunilor de semiotică şi, mai ales, de semantică, pentru a înţelege ce se petrece în societatea românească actuală si adevarul cuvintelor lui Gotiu? Că ceea ce fac PSDiştii poate fi similar "corupţiei agravate în formă continuă" ? Că noii fanarioţi şi-au pus cizmele murdare pe grumazul unei Românii debusolate, inculte, cupide şi cu năravuri detestabile ? Că ne mor părinţii în spitalele furate ? Că ne pleacă inteligenţele tineretului în străinătate, lăsându-ne cu de-al de Dragnea, Tăriceanu şi alte nulităţi asemănătoare lor, gen Neculai şi alţi Nicolicea...
  Decadenţa lumii politice, populismul distructor ce ne va distruge şi ce o mai fi rămas din imaginea oferită lumii ce ne înconjoară, oameni care ne aruncă în faţă semiotici şi semantici, dar nu pot să susţină un discurs coerent, fără a-si etala "cultura" suburbană ce li s-a lipit ireversibil pe o constiinţă lipsită de orice morală, oare asta reprezintă "misteriosul program dintre două scoarţe putrezinde" ce ne oferă viitorul imaginat pentru noi de PSD ? .
  Cred că numai "strada" ne mai poate salva de la marasmul ce vine.
 • +5 (5 voturi)    
  Inacceptabil (Joi, 27 aprilie 2017, 19:33)

  Celbland [utilizator]

  S-a ajuns la o situație inacceptabilă: un individ fără studii superioare reale, doar cu o diplomă dubioasă cumpărată la o așa-zisă universitate particulară, în realitate simplu muncitor până la 30 de ani, adică Șerban Nicolae, își permite injurii și jigniri la adresa unei persoane cu studii superioare adevărate, obținute la o universitate de prestigiu, făcute la vârsta normală de 20 de ani.

  Nici măcar pe vremea comuniștilor, un individ fără studii nu-și permitea să-l insulte pe unul cu studii superioare. Nu mai există nici cel mai mic respect față de intelectuali.

  În toate țările civilizate, intelectualii sunt respectați, iar în parlament nu ajung impostori, cu un comportament de mahala.
 • +6 (6 voturi)    
  tata (Joi, 27 aprilie 2017, 20:01)

  Ilidia [utilizator]

  Mintea lui Serban Nicolae e in gusa, iar a lui Tariceanu e in izmene... De ce ne-am mira atunci de limbajul si comportarea lor?
 • +7 (7 voturi)    
  Dl.muncitor (Joi, 27 aprilie 2017, 22:17)

  eugenflorin [utilizator]

  Dl.muncitor Serban Nicolae care a facut o facultate la batranete, se leaga de Gotiu care totusi e un intelectual.

  Am ajuns exact ca pe timpul comunismului timpuriu- toti parvenitii si neica nimeni se dau mari destepti si ne dau lectii de 'mari invatati'. In aceste clipe nu imi vine imi minte decat cartea Cel mai iubit dintre pamanteni.
  La Multi Ani Romania...
  https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98erban_Nicolae


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version