Fondurile UE de 2,97 miliarde de lei, declarate de Dragnea ca ar fi intrat la capitolul venituri bugetare, reprezinta de fapt subventiile pentru agricultura, care vin automat in tara, arata un comunicat al PNL. Totodata, anuntul premierului Grindeanu potrivit caruia in primul trimestru au reusit sa obtina venituri la bugetul de stat cu doar 4 miliarde lei peste perioada similara din 2016, arata ratarea tintei angajate in bugetul de stat, adica realizarea unui un plus de 6,9 miliarde lei fata de anul trecut, mai spun liberalii.In acest context, reprezentantii dreptei considera ca „Dragnea si Grindeanu cred capot prosti poporul cu televizorulca sa mascheze dezastrul bugetar din primele trei luni de guvernare”

Liberalii au criticat declaratiile premierului Sorin Grindeanu si ale presedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind succesul veniturilor la bugetul de stat, subliniind ca „eficienta guvernamentala la 3 luni se prefigureaza a fi un esec rasunator, pe care cu o seninatate debordanta atat premierul Sorin Grindeanu, cat si presedintele PSD, Liviu Dragnea, vor sa o prezinte ca drept un succes.

”In primul rand, anuntul premierului Grindeanu potrivit caruia in primul trimestru au reusit sa obtina venituri la bugetul de stat cu doar 4 miliarde lei peste perioada similara din 2016, arata ratarea tintei angajate in bugetul de stat, adica realizarea unui un plus de 6,9 miliarde lei fata de anul trecut. Aceasta inseamna ca Guvernul Grindeanu-Dragnea are la 3 luni cea mai mica rata de colectare a veniturilor la buget de la iesirea Romaniei din criza.

In al doilea rand, declaratiile liderului PSD Liviu Dragnea potrivit carora in primul trimestru 2,97 miliarde lei reprezinta veniturile din fondurile europene, din totalul veniturilor la buget, dinamiteaza complet ideea ca Guvernul ar fi in grafic sau macar pe aproape in privinta colectarii.

De ce? Tocmai pentru ca aceste fonduri UE, trecute artificial la capitolul venituri bugetare, reprezinta de fapt subventiile pentru agricultura, care vin automat in tara. Diferenta atat de mare fata de 2016 este legata de problemele intampinate de fostul Guvern in prima parte a anului, dar remediate in partea a doua. Ceea ce inseamna ca anul acesta subventiile agricole se regasesc in primul trimestru la venituri, dar nu se vor regasi la acelasi nivel si in al doilea sau al treilea trimestru”, arata comunicatul PNL.

Astfel, potrivit liberalilor, daca actualul Guvern ar fi cinstit cu opinia publica, s-ar constata la asa-zisul bilant de 100 de zile ca nu este departe de a pune tara in cap.

”Punand deoparte subventiile pentru agricultura venite de la UE, constatam ca minusul de 2,9 miliarde lei fata de angajamentul pe 2017 efectiv se dubleaza. Aceasta este crunta realitate pe care Dragnea &Co incearca sa o cosmetizeze: cea mai mica rata de colectare a veniturilor la buget din 2008 pana in prezent”, scrie in document.