Seful Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Buzau a fost ales, miercuri seara, presedinte al organizatiei municipale a PNL Buzau. Zoican este primul presedinte ales al organizatiei municipale din ultimii noua ani, timp in care la sefia liberalilor s-au aflat doar lideri interimari, potrivit news.ro.

Medicul Adrian Zoican, care in ultimele opt luni a fost presedinte interimar al organizatiei municipale a PNL Buzau, a candidat pentru sefia filialei alaturi de Vasile Olariu si Lucian Salcutan, ultimul parasind sala de vot si acuzand conducerea ca jocurile ar fi facute pentru Olariu, membru PNL de mai multi ani.

Dupa numararea voturilor, 34 din cei 66 de membri cu drept de vot l-au ales pe medicul Adrian Zoican, in timp ce 19 au votat pentru Vasile Olariu, 13 voturi fiind anulate.

"Imi faceam griji ca orice candidat pentru ca e o functie care implica o mare responsabilitate. Am avut emotii pe care le-am depasit iar rezultatul votului a demonstrat ca vointa activistilor liberali este pentru continuarea strategiei de pana acum, pentru recrutarea de noi membri, identificarea de potentiali candidati la functiile politice si care sa promoveze valorile liberale. Sincer nu m-am asteptat la acest scor dar, din fericire pentru mine, am convins. Au fost niste alegeri corecte. S-a demonstrat ca toate punctele unde au fost semne de intrebare nu au fost motive. Am verificat chiar si urna de vot, am cerut sa o verific si am verificat-o", a declarat Zoican.

Totodata, liderul interimar al organizatiei judetene a PNL Buzau, deputatul Cristinel Romanescu, a spus ca se astepta la o victorie a medicului Adrian Zoican pe care chiar el l-a numit interimar la organizatia municipala. El a mai spus ca Zoican ar putea fi luat in calcul pentru a candida la Primaria Buzau, daca isi va dori acest lucru.

"Ma asteptam ca domnul Zoican sa aiba un parcurs bun. Probabil ca am ales bine sa il propun ca interimar la organizatia municipala. Se vede ca a castigat increderea membrilor, astazi are si suportul lor. Sper sa faca treaba buna pentru ca la urmatoarele batalii politice sa avem un scor mai bun decat pana acum. Domnul doctor Zoican este o persoana foarte puternica care lucreaza intr-un loc fierbinte si sunt convins ca daca doreste si dumnealui, prin forta si tineretea sa, ar fi un candidat bun pentru Primaria Buzau. Bineinteles, daca isi va manifesta si dumnealui dorinta si disponibilitatea", a declarat deputatul Cristinel Romanesc.