Vicepresedintele ALDE Mircea Irimie sustine ca singurul care "a tradat" partidul este copresedintele Calin Popescu-Tariceanu, "numindu-si apropiatii in functii, fara a tine cont de performanta si competenta".

Mircea IrimieFoto: Camera Deputatilor

Intr-un comunicat de presa transmis miercuri si citat de Agerpres, Irimie afirma ca Dian Popescu - cel care l-a criticat pe Daniel Constantin - "va trada si a doua oara".

"Astazi, in ALDE sunt tradatori cu istorie politica precum Mircea Molot, Gigi Chiru, Varujan Vosganian si multi altii. (...) Dian Popescu merita o lectie de istorie politica si daca nu a aflat pana acum ii spun ca Daniel Constantin a facut parte in toata cariera sa dintr-un singur partid politic", afirma Irimie in comunicatul citat.

El il acuza pe Calin Popescu-Tariceanu ca "a actionat in mod abuziv in ultimele saptamani, schimband pe rand conducerile tuturor organizatiilor judetene, iar in locul oamenilor incomozi au fost pusi apropiati si dezirabili de-ai sai sau de-ai lui Daniel Chitoiu".

"Tariceanu se minte singur spunandu-si ca are sustinerea tuturor organizatiilor judetene, dar nu mai spune cum a ajuns la aceasta sustinere. Prin actiuni care ne amintesc tuturor de regimul comunist. Cine nu e cu noi, e impotriva noastra! Asta este deviza politica a lui Tariceanu care l-a facut sa schimbe abuziv in ultimele saptamani conducerile tuturor organizatiilor judetene si sa inlocuiasca oamenii incomozi cu servili si apropiati de-ai sai", adauga vicepresedintele ALDE.

Irimie mai sustine ca "actiunile lui Tariceanu, abuzul de putere, ignorarea prevederilor statutare in convocarea congresului ar trebui sa fie un avertisment important pentru toti colegii din ALDE".

"Cine mai crede ca Tariceanu are vreo legatura cu democratia, cu meritocratia in partid este naiv. Este un avertisment care vreau sa ajunga la toti colegii mei. Tariceanu le promite functii apropiatilor sai, in defavoarea colegilor care au muncit in campaniile electorale ale partidului", spune Mircea Irimie.

El mentioneaza numirile lui Radu Cojocaru la OMV Petrom, Magdalena Grigore - secretar de stat la Transporturi, Liviu Nistoran - membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, Cristian Romulus Anton - la Nuclearelectrica.

"Toti sunt oameni care ne fac pe noi, cei care am muncit cu adevarat pentru partid, sa dezaprobam numirile abuzive si discretionare facute de Tariceanu. Sau macar sa ne spuna si noua, celorlalti, care sunt criteriile pentru care au fost nominalizati si sustinuti de partidul nostru in functii atat de importante", completeaza Irimie.

Copresedintele ALDE Gorj Dian Popescu sustine ca Daniel Constantin a pierdut primele procese prin care a contestat toate Delegatiile Permanente care au cerut organizarea congresului extraordinar al partidului.

Intr-un comunicat transmis miercuri, Dian Popescu mai mentioneaza ca, la nivelul organizatiilor din tara, nicio filiala nu il mai sustine pe fostul lider al partidului, cu exceptia unei parti a organizatiei judetene din Galati.