Presedintele interimar al PNL Raluca Turcan afirma ca le sugereaza celor de la PSD sa nu renunte la cota unica, pentru ca este "cea care valorizeaza munca si sprijina interesele angajatilor productivi", promitand ca PNL o va reintroduce daca PSD decide sa "se joace cu stabilitatea legislatiei fiscale".

HotNews.roFoto: Hotnews

Postarea Ralucai Turcan pe Facebook:

"Daca PSD are de gand sa renunte la cota unica, PNL o va reintroduce! Este decizia PSD daca vrea sa se joace cu stabilitatea legislatiei fiscale si sa bulverseze pe toata lumea. Dar, eu le-as sugera sa renunte la idee intrucat este nociva pentru sanatatea economiei. Cota unica este cea care valorizeaza munca si sprijina interesele angajatilor productivi - cine castiga mai mult oricum plateste deja la stat mai mult. Din acest motiv, este un punct pe care PNL nu-l poate abandona si la care nu poate renunta.

Cat despre propunerea de a strange chitante si facturi nu este altceva decat o birocratie suplimentara, o modalitate de a transfera povara colectarii pe spatele contribuabilului. Acest lucru inseamna ca statul iti fura din timp si te pune sa lucrezi pentru el fara sa ai vreun beneficiu. Poate fi o idee care se poate discuta, dar doar daca se mentine cota unica, introducerea posibilitatii de a deduce anumite cheltuieli de catre contribuabilii interesati, pentru a stimula fiscalizarea economiei. Restul e in sarcina statului si a eficientei aparatului sau birocratic, care, din pacate, observ ca in 3 luni de guvernare PSD-ALDE este pe minus in privinta colectarii fata de ce s-au angajat."