Fostul premier social-democrat Victor Ponta declara ca nu are nicio intentie sa rupa majoritatea sau partidul si ca nu doreste sa ia nicio functie pe care o ocupa actualul lider al PSD si presedinte al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

"Nu am in acest moment cum sa rup majoritatea, ca eu sunt unul singur, eu votez tot cu guvernul acesta, nu cred ca alt guvern e mai bun. Inca mai sunt cativa prieteni care isi aduc aminte de mine, dar nu am vorbit cu nimeni sa rup partidul", a spus Ponta luni seara, la TVR 1.

El a precizat ca nu-si doreste sa revina la conducerea PSD din aceleasi motive pe care le-a avut si in 2015, cand a renuntat la conducerea partidului.

"Pot sa ma duc la o echipa mai mica, sa-mi fac o echipa. (...) Maine, daca dispare toata conducerea PSD si se zice: vino inapoi sa preiei conducerea, eu spun nu. Pentru ca maine sunt la instanta. Motivele din 2015 sunt valabile si azi. Nu se pune problema sa iau niciun loc al lui Liviu Dragnea", a afirmat Victor Ponta.

Acesta a adaugat insa ca a crezut ca Liviu Dragnea "va conduce partidul nu din prima pozitie" si a amintit ca a sustinut-o la sefia formatiunii social-democrate pe Rovana Plumb.

Referitor la planurile sale de viitor, deputatul PSD a spus ca este implicat intr-un proiect regional si ca incearca sa discute despre politica regionala, in contextul in care Romania nu are nicio politica clar conturata in cadrul UE.