Liviu Dragnea a declarat luni seara, la Antena 3, ca presedintele Klaus Iohannis i-a spus la ceremonia de depunere a juramantului de la Palatul Cotroceni ca vrea sa tina un discurs in plenul reunit al Parlamentului, iar seful statului este "binevenit" dupa Pasti daca mesajul pe care doreste sa il transmita nu va fi tensionat.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Presedintele i-a spus premierului ca vede Guvernul in intregime fara sa vina la Palatul Victoria. I-am spus: domnul presedinte, mai mergeti la ei, veniti si peste mine la Parlament sa mai stati si cu mine la tribuna. A zis ca vrea sa vina sa tina un discurs in Parlament. I-am spus: . Si a spus ca nu. Dupa Pasti, oricand ne punem de acord si e binevenit in Parlament asa cum e firesc. Si domnul Tariceanu i-a zis la fel", a afirmat Dragnea.

Presedintele s-a adresat ultima data Parlamentului pe data de 7 februarie, discursul sau avand loc in timpul protestelor care au survenit dupa adoptarea OUG 13.

"Sute de mii de romani protesteaza in strada. Natiunea este in alerta, e vie, e atenta si e foarte nemultumita. O importanta cercetare sociologica realizata in ultimele 3 zile arata ca aproape 80% din romani considera ca tara merge in directia gresita", spunea atunci seful statului.

Presedintele a mai afirmat atunci, in fata plenului reunit, ca social-democratii au promis ceva in campanie, dar au facut altceva, respectiv s-au preocupat de "dosarele penale": "(PSD - n.red.) a promis in campanie ceva si, in primele zile, s-a apucat de altceva. Pofta ce-ati poftit, grija ce-ati avut-o se vede ca nu a fost cea declarata in campanie. Nu prosperitatea poporului roman a fost prima prioritate. Grija prima a fost sa va ocupati de dosarele penale si romanii sunt indignati si revoltati!"