Liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat duminica seara, la Romania Tv, ca va incerca luni sa discute cu presedintele Klaus Iohannis despre desecretizarea protocoalelor dintre DNA si SRI. Dragnea va participa luni, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de investitura a ministrului Mediului si ministrului pentru Relatia cu Parlamentul, potrivit Agerpres.

Liviu Dragnea la RTVFoto: Captura RomaniaTV

"Maine, daca merg acolo (la Palatul Cotroceni - n.red.) si o sa am ocazia (...) o sa-i fac aceasta solicitare. Am facut-o si public. Nu vad de ce as face-o in continuare", a spus, duminica seara la Romania TV, Liviu Dragnea despre posibilitatea unei discutii cu seful statului.

Intrebat daca spera sa discute mai mult decat ultima data cu Klaus Iohannis, Dragnea a raspuns: "Poate stam mai mult. Poate stam doua minute."

Birourile reunite ale celor doua Camere vor analiza daca exista competenta ca Parlamentul sa ceara desecretizarea protocoalelor SRI cu institutii ale statului, a declarat, pe 27 martie, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Deputatul PSD Adrian Tutuianu, presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI, a declarat, pe 28 martie, ca Parlamentul nu are atributii privind procedura legala privind desecretizarea protocoalelor de tip SRI-DNA si ca, potrivit legii, initiativa pe aceasta tema ar trebui sa tina de Guvern si de institutiile semnatare.