Liberalul Ludovic Orban, candidat la conducerea PNL, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca prin proiectul de lege, depus in Parlament, de schimbare a procedurii de numire a procurorilor sefi, Puterea urmareste ca sefii DNA, DIICOT si ai Parchetului General sa fie numiti de ministrul Justitiei, fapt considerat inacceptabil de catre Opozitie, transmite Agerpres.

"Nu pot sa nu privesc presiunile facute de cei de la Putere asupra DNA-ului, numai in contextul deciziei Curtii Constitutionale. La nivelul Parlamentului exista un proiect de modificare a legii, prin care majoritatea guvernamentala urmareste schimbarea procedurii de numire a procurorilor sefi - procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, seful DNA, DIICOT. Domnii de la Putere ar vrea ca acestia sa fie numiti de ministrul Justitiei, ceea ce este inacceptabil din punctul nostru de vedere. Cei din "asociatia vechililor" vor sa le scoata dintii procurorilor cu un singur scop: ca sa poata sa faca ceea ce au facut si pana acum. Adica sa conduca in stilul lor abuziv, sa taie si sa spanzure dupa placul lor si sa utilizeze resursele publice cum isi doresc ei si nu se poate. Nu putem fi de acord, nu putem sustine asa ceva", a afirmat Ludovic Orban.

El a aratat ca, desi exista o majoritate parlamentara care poate adopta un astfel de proiect, PNL va ataca la Curtea Constitutionala si va apela la toate parghiile constitutionale si legale pentru "a nu permite controlul politic asupra Justitiei, asupra instantelor de judecata si asupra parchetelor".