Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, comenteaza deciziile ministrului Justitiei, Tudorel Toader, privind Ministerul Public si DNA, afirmand ca nu a dat "drumul ghilotinei", insa prin actiunile sale a "aprins fitilul unei bombe", aratand ca PSD ar putea recurge la acest pas cu o noua ocazie, potrivit News.ro.

"Unii asteptau astazi o ghilotina ministeriala peste capetele parchetelor. Eu am spus de ieri (vezi interviu 22) ca nu va cere revocarea. Si asa a fost. Dar, atentie! Toader e mai smecher decat pare. N-a dat drumul ghilotinei, dar a aprins fitilul unei bombe. De ce? Pentru ca a spus doua lucruri: 1. Nu revoc, pentru ca nu e oportun; 2. Procurorii nu pot ancheta guvernul pentru emiterea de acte normative", scrie Predoiu, pe Facebook.

El afirma ca astfel a fost "amorsata o bomba" pentru ca "ce nu e oportun azi, poate fi oportun maine", iar in cazul unei noi OUG 13 se va cere revocarea daca procurorii se sesizeaza din nou.

"In alte cuvinte, Toader Tudorel Ministrel tocmai a intins un scut nuclear peste Guvernul Pesedel. Si nu e scutul de la Deveselu", scrie Predoiu.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, in conferinta de presa in care a prezentat concluziile evaluarii procurorului general Augustin Lazar si a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ca nu este oportuna declansarea mecanismului institutional de revocare din functii a acestora. El a precizat ca evaluarea sefilor celor doua institutii a fost facuta de el, fara niciun fel de presiune si ingerinta si ca nu a verificat solutii din dosare. Toader a sustinut, insa, ca este oportuna "instituiriea unei atente monitorizari, a unei obligatii de raportare a activitatii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ", iar aceasta autoritate trebuie exercitata de ministrul Justitiei, fara ingerinte in activitatea procurorului de a da solutii.