​​VIDEO Interviul integral cu Nicusor Dan: Eu nu cred in acest concept de unificarea dreptei/ L-am invitat pe Ciolos la dialog martea trecuta prin sms/  Sunt in acea minoritate care nu considera oportuna venirea sa in acest moment

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Miercuri, 22 martie 2017, 17:56 Actualitate | Politic


Dan Tapalaga si Nicusor Dan
Foto: Hotnews
Presedintele USR, Nicusor Dan, afirma intr-un interviu pentru HotNews.ro ca l-a invitat pe Dacian Ciolos la un dialog pe tema intrarii sale in USR martea trecuta, prin SMS, dar ca personal face parte din acea grupare minoritara din partid care nu considera oportuna venirea sa in acest moment. “Argumentele minoritare sunt ca fiind o personalitate cu o notorietate puternica, peste ce a USR-ului in momentul de fata, USR-ul ar deveni in opinia publica un partid-remorca - partidul lui Ciolos - si prin asta multe dintre atributele pe care incearca sa le consolideze vor disparea. De exemplu, distanta de PNL”, sustine Nicusor Dan. Liderul USR mai spune ca nu crede in “conceptul de unificare a dreptei” si ca publicul anti-PSD este foarte divers.

Dan Tapalaga.: Discutam cu liderul USR Nicusor Dan. Au inceput sa apara mici probleme in paradisul USR, haideti sa incepem cu subiectul zilei, relatia cu Dacian Ciolos. Este adevarat ca ati avut o discutie cu Dacian Ciolos, acum doua saptamani, fata in fata in care i-ati spus ca nu are ce cauta in USR si ca risca prezenta lui sa distruga USR-ul?
Nicusor Dan:
In primul rand buna ziua, multumesc pentru invitatie. Au fost… nu vreau sa povestesc ceva ce am stabilit de la inceput ca este confidential. Pe de alta parte nu am nimic de ascuns, deci daca dl Ciolos vrea sa spuna orice despre ce s-a intamplat are consimtamantul meu. Ce spuneti dvs. nu este adevarat. Dvs.reproduceti ceea ce a spus dl Mituta, ceea ce e o interpretare deformata a adevarului.

DT: Dar care este adevarul? A avut loc o intalnire si daca da, ce ati discutat acolo si in ce termeni?
ND:
Repet, nu o sa spun lucruri care au fost stabilite confindentiale. Ce pot sa spun este ca au avut loc discutii cu Dacian Ciolos si cred ca cel mai mult conteaza ca este o majoritate in USR care doreste ca Dacian Ciolos ….in primul rand, nimeni nu ii poate interzice sa vina in USR. Invitatia a fost facuta inainte de campania electorala, la jumatatea lui ianuarie a fost reiterata, deci orice persoana care indeplineste criteriile de admitere stabilite de USR are dreptul sa intre in partid. In cadrul acestor discutii, opinia majoritara in USR este ca ar fi benefic ca Dacian Ciolos sa intre in USR acum, exista o minoritate care nu crede ca e benefica intrarea in momentul asta. Eu sunt in aceasta minoritate.

DT: Deci dvs credeti ca nu este bine ca Dacian Ciolos sa intre in USR.
ND:
In momentul asta.

DT: Puteti argumenta un pic de ce nu este potrivit?
ND:
Ca sa fiu echilibrat, o sa va dau argumentele pro si argumentele contra.

DT: Deocamdata dati-mi argumentele in care credeti dvs.
ND:
Nu vreau ca colegii mei din USR sa se simta tradati de mine ca presedinte.

DT: Dar ei trebuie sa stie ce gandeste presedintele in legatura cu invitarea fostului premier in partid.
ND:
Ei stiu asta, bineinteles.

DT: Dar spuneti si public.
ND:
Bineinteles. Ati preluat postarea de pe facebook in care am argumentat, ceea ce o sa fac si acum. Argumentele pro sunt ca Dacian Ciolos aduce un plus de credibilitate, de notorietate si un transfer de incredere de la el catre USR, ca aduce un plus de profesionalism si de leadership in USR. Argumentele minoritare sunt ca fiind o personalitate cu o notorietate puternica, peste ce a USR-ului in momentul de fata, USR-ul ar deveni in opinia publica un partid-remorca - partidul lui Ciolos - si prin asta multe dintre atributele pe care incearca sa le consolideze vor disparea. De exemplu, distanta de PNL. Cand e de notorietate ca dl Ciolos s-a dus la PNL inainte sa se duca la USR.

DT: V-a deranjat?
ND:
Sincer, as fi preferat ca domnia sa vina la USR.

DT: Deci v-a deranjat.
ND:
M-as fi asteptat sa vina la USR. Dar, la fel, si aici mai este o diferenta pe care inca nu am explorat-o in discutiile pe care le-am avut. Am spus - majoritatea din USR doreste ca Dacian Ciolos sa vina in USR, in schimb majoritatea din USR doreste ca USR sa ramana in linia in care a plecat. De exemplu nu vrea ca primari sa se mute de la alte partide la USR. Ce am vazut in declaratiile publice ale dlui Ciolos: am vazut ca domnia sa nu se refera la valorile unui partid, la valorile USR de exemplu, se refera la conceptul mai larg de unificare a dreptei mai degraba, mai mult la scopul de a bate PSD-ul in 2019 si 2020.

DT: Si e corecta, din perspectiva dvs, viziunea dlui Ciolos sau nu?
ND:
E legitima, in orice caz. E legitima, numai ca nu stiu cat este de compatibila cu aceasta majoritate din USR care doreste ca partidul sa se consolideze pe linia pe care a plecat.

DT: Deci inteleg ca dvs mai degraba doriti asta: ca USR la acest moment sa se consolideze pe linia de care spuneti si nu sa se gandeasca acum la unificarea dreptei.
ND:
Nu, asta este majoritatea opiniei in USR.

DT: Va simtiti amenintata pozitia prin cooptarea fostului premier in partidul creat in jurul numelui dvs?
ND:
Nu, nu am nici cea mai mica…sunt total relaxat, nu am considerat niciodata ca USR-ul ar fi partidul creat in jurul meu, dimpotriva, am considerat ca este primul partid construit de jos in sus, in care au intrat oameni foarte diversi cu competente foarte diverse si am militat tot timpul ca cat mai multi oameni sa vorbeasca in numele USR.

DT: Bun, ati revenit. Inteleg asa: initial, pozitia dvs personala, de lider USR a fost ca Dacian Ciolos sa nu intre in partid fiind un elefant prea mare cum s-a exprimat la un moment dat cineva, dar ca ati revenit dupa ce ati constatat ca in partid opinia majoritara era favorabila dlui Ciolos. E corect?
ND:
Cu mentiunea ca s-a transmis in mod incorect in presa ca a fost vreodata o decizie de respingere. Nu a existat o astfel de decizie de respingere.

DT: O decizie a partidului de respingere poate nu a existat dar dvs personal i-ati comunicat dlui Ciolos ca nu este dorit in partid?
ND:
Ne intoarcem la intrebarea de acum 5 minute. V-am spus - nu pot sa dezvalui ce s-a intamplat in discutiile confidentiale insa niciodata nu am transmis ca nu este dorit in partid.

DT: Dar ce i-ati transmis?
ND:
Repet, daca domnia sa doreste sa spuna orice s-a discutat are libertate, numai ca eu fara consimtamantul domniei sale nu pot sa spun nimic.

DT: Acuma, va spun ca suna destul de bizar modul in care puneti problema. Pe de o parte il invitati pe dl Ciolos sa vina in USR, spuneti ca ii adresati o invitatie sa vina in partid, dar pe de alta parte il criticati - ii reprosati apropierea de PNL, ii reprosati o anumita viziune - unificarea dreptei. Cum merg ele impreuna?
ND:
Pentru ca multa vreme opinia pbulica s-a … in opinia publica pentru mult timp s-au desprins cumva cu valoare de adevar doua idei. Ca Dacian Ciolos vrea sa vina in USR si Nicusor Dan nu vrea sa il lase pentru ca ii e frica sa nu isi piarda scaunul.

DT: Poate asa e.
ND:
Si atunci m-am simtit obligat sa exprima doua lucruri. Unu: ca nu e vorba de o lupta de putere intre cele doua - majoritate si minoritate in USR, ca e vorba de o dezbatere de idei - e bine sau nu e bine. Si doi: sa vedem, sa exprimam transparent in opinia publica care sunt argumentele majoritatii si minoritatii pe aceasta chestiune.DT: I-ati facut o invitatie publica dlui Ciolos de a intra in USR, dar ati formalizat-o in vreun fel, i-ati trimis o scrisoare, un mail, un sms?
NS:
Repet, a fost o invitatie inca dinainte de campanie, am spus ca dl Ciolos si oameni ca Vlad Voiculescu sunt bineveniti in USR. Va aduc aminte ca a fost o vizita a dlui Ciolos la sediul din parlament al USR-ului la jumatatea lunii ianuarie, am reiterat chestiunea asta, si acum in cursul acestor discutii in urma unei consfatuiri interne cu liderii filialelor judetene si sectoarelor din Bucuresti s-a constituit o echipa care sa discute cu domnia sa, inviatia la acest dialog i-a fost transmisa dlui Ciolos martea trecuta.

DT: Cum?
ND:
L-am sunat, nu mi-a raspuns, m-a sunat inapoi, nu i-am raspuns, si i-am dat un sms.

DT: Deci prin sms.
ND:
Prin sms, da. Si domnia sa mai tarziu m-a sunat si mi-a spus ca a primit si ca o sa imi dea un raspuns.

DT. Unul dintre membrii USR care pledeaza puternic pentru venirea dlui Ciolos in partid este dl Ghinea, fost minsitru in cabinetul Ciolos. Vi se pare legitim demersul lui?
ND:
Cred ca ar fi ideal ca fiecare, ca mesajul pe care oamenii din interiorul USR sa il transmita public sa fie unitar, in care fiecare dintre ei sa exprima pozitiile celor doua parti, cumva dezbaterea noastra interna prin cativa oameni s-a dus in spatiul public, asta nu este in opinia mea ca imgine pentru USR nu este benefic. Dar evident ca fiecare dintre noi are dreptul sa isi sustina opinia.

DT.: O sa va intreb asa foarte direct. Vi se pare ca exista un plan sa ii zicem asa de a vi se lua partidul?
ND:
Repet, persoana mea nu conteaza in aceasta ecuatie. Ce pot sa constat este ca exista in opinia publica o mitologie a salvatorului, si chestiuni care sunt de notorietate, respectiv negocierea cu PNL - daca eu o indraznesc sa spun asta chiar pe pagina mea de Facebook lumea ma acuza pe mine de minciuna. Dar un plan nu, nu vad.

DT: Dar cum va explicati atunci toate discutiile care au inceput in USR - legate de dl Ciolos, legate de cooptarea domniei sale in partid?
ND:
Este o dezbatere foarte cum sa spun, in momentul in care cineva care are o crediblitate peste crediblitatea USR doreste sa intre in USR evident ca este un subiect important in partid. Si evident ca asta genereaza opinii pro si opinii contra, in care oamenii se gandesc si la imediat si la viitor.

DT: Dar sa stiiti ca din punct de vedere strict politic este de neinteles pozitia dvs cand spuneti: "un om cu notorietetea lui Dacian Ciolos care este peste notoritatea partidului doreste sa vina in USR iar eu Nicusor Dan consider ca aste nu este ok pentru ca ar putea afecta partidul". Dimpotriva, vi s-ar putea spune, e foarte ok ca un om cu greutate sa vina intr-un partid care nu prea are lideri de forta si greutatea unui om ca Dacian Ciolos.
ND:
Da, partidul asta fara lideri a convins in cateva luni 600 de mii de oameni sa-i voteze iar acum scorul i-a crescut foarte mult. Intr-un sondaj pe care l-am vazut suntem la 14, 8.

DT: Sondaj facut de cine, daca ne puteti spune.
ND:
Nu pot sa va  spun, dar am incredere in cifre.

DT: Bun, va asteptati la un raspuns pozitiv din partea domnului Ciolos dupa invitatia publica si prin SMS?
ND:
E o decizie pe care domnia sa trebuie sa o ia. Repet, are de cantarit doua lucruri. Pe de-o parte, majoritatea din USR care il doreste. Pe de alta parte, majoritatea din USR care doreste ca USR sa-si pastreze individualitatea, sa nu se integreze intr-un mare partid al dreptei.

DT: Stati putin, ca nu pot fi doua majoritati care vor doua lucruri diferite.
ND:
Este o majoritate care-l doreste cu conditia domnia sa sa se inscrie in aceasta traiectorie. Asta este opinia majoritara in USR.

DT: Care este pana la urma mecanismul de adoptare a deciziilor strategice in USR? Cine decide daca Dacian Cilos de pilda e bine sau nu sa fie invitat in partid? Decideti dvs unilateral, decide un grup restrans, au filialele un cuvant de spus si in ce fel, descrieti-ne putin mecansimul deciziei interne.
ND:
In ceea ce priveste intrarea oricari persoane in USR, decizia apartine biroului local al filialei si exista un criteriu de admitere.

DT: Aici nu vorbim de cazuri obisnuite, ci de o situatie extraordinara cand trebuie sa luati o decizie strategica. Si anume, daca in USR cooptati pe cineva cu anvergura de lider, premier etc. Nu-i un caz obisnuit.
ND:
Daca domnul Ciolos vrea sa vina, nimeni nu poate sa-l opreasca. Nimeni nu poate sa ia o decizie contrara. Pe chestiunea organului de decizie, conform statutului, intre congrese, partidul este condus de Biroul National. Pentru ca suntem un partid construit pe repede inainte, n-am mai avut timp sa facem un Congres dupa ce am facut extinderea de la Bucuresti la nivel national. Biroul National a ramas stabilit la congresul din septembrie cu oameni din Bucuresti. Si atunci, e foarte rezonabil ca acest Birou National nu poate sa vorbeasca in numele partidului. Si atunci la decizii importante sunt invitati sa participe presedintii filialelor judetene si cei ai sectoarelor mun Bucuresti. In felul acesta decizia este mult mai legitima. La congresul din 12 – 14 mai de la Cluj Napoca o sa facem niste modificari la statut. Varianta care pare agreata de toata lumea la momentul asta este sa ramana un Birou National de marimea celui de acum, 11 persoane sau in jur de, si sa mai existe un organism intermediar, Comitet Executiv, in care sa fie si Birou National si reprezentantii filialelor judetene si acela va fi organismul care va lua deciziile importante in USR.DT: Practic, cam asa e la toate partidele. Si liberalii, si pesedistii au acest comitet largit in care deciziile importante sunt luate de filiale cu liderii e la centru. Revenind la tema unificarii dreptei, care mi se pare importanta pe termen lung. Intrebarea e cum vedeti relatiile cu liberalii, dupa ce va clarificati in congrese.
ND:
Cred ca termenul potrivit nu este unificarea dreptei ci unificarea anti-PSD cumva.

DT: De ce spuneti asta?
ND:
Pentru ca noi am agreat de la inceput in USR ca in USR vor exista si progresisti si conservatori, si oameni de dreapta, si oameni de stanga, pe un proiect comun care vizeaza onestitate, transparenta, demnitatea functiei publice si tot fundamentul statului de drept si e cumva nedrept fata de colegii nostri care sunt de stanga sa-i includem in acest concept de unificare a dreptei. Noi in momentul de fata avem relatii parlamentare corecte cu PNL, va aduc aminte ca am semnat impreuna o motiune de cenzura. Lucram pe proiect, pe de alta parte sunt judete domniate de PNL in care colegii nostri considera PNL-ul inamicul, pentru ca vad ca acolo administratia condudsa de PNL nu este ce ar vrea ei sa fie.  Deci este o relatie complicata, in care noi consideram ca ne respectam toate angajamentele facute catre publicul nostru.

DT: Deci vedeti o apropiere, o colaborare cu liberalii sau mergeti fiecare pe drumul lui?
ND:
In acest moment, merge fiecare pe drumul lui si cand sunt subiecte de interes in care opiniile converg evident ca vom discuta cu ei.

DT: Vorbeam de decizii strategice. In perspectiva alegerilor din 2019 – 2020, ce veti propune partidului, dvs ca presedinte? Unificarea anti-PSD, unifiarea dreptei sau maximizarea sanselor USR pentru a lua locul PNL in ceea ce se cheama azi opozitie?
ND:
In acest moment este foarte devreme pentru USR, un partid de cateva luni sa vorbeasca de aliante si fuziuni, pentru ca el nu si-a construit inca propria identitate.

DT: Dar dvs ca lider trebuie sa aveti o viziune, o perspectiva, si sa oferiti aceasta perspectiva simpatizantilor, membrilor, alegatorilor USR.
ND:
Eu nu cred in acest concept de unificarea dreptei. Pentru ca dreapta este extrem de diversa. Va aduc aminte de momentul alegerilor locale din Bucuresti, jumatate din oamenii de pe pagina mea de Facebook doreau sa fac intelegerea cu PNL-ul si cu Catalin Predoiu, jumatate spuneau ca nu vor sa mai auda de mine daca fac intelegerea. Mai am exemplu care in teorie era exceptional: un partid de 20% - PNL – fuziona cu un partid de 20% - PDL – rezulta un partid de 40% plus, care spulbera PSD-ul la alegerile locale. Ce s-a intamplat? Aceste 20% plus 20% au dat 20 si ceva la suta si partidul asta rezultat din fuziune nu-si gaseste identitatea nici azi. Deci eu cred ca publicul de dreapta sau anti-PSD este foarte divers si ca USR-ul raspunde asteptarilor unei parti insemnate din acest public.

DT: Pe de alta parte, contraargumentul este urmatorul: o dreapta faramitata asigura in 2020 un nou mandat unui PSD care ne-a aratat in istoria lui ca ramane monolit orice s-ar intampla in interiorul acestui partid.
ND:
Eu nu cred asta. In 96 a fost o dreapta foarte faramitata care a castigat, in 2004 a fost o dreapta faramitata care a castigat.

DT: Unita intr-o alianta: CDR in 1996 iar in 2004 fara Alianta DA, PDL plus PNL, alte doua partide complet diferite la vremea respectiva, iarasi n-ar fi batut PSD. Deci,  PSD a fost batut doar printr-o alianta.
ND:
Sunteti de acord cu mine ca o fuziune fie in 96, fie 2004 ar fi fost catastrofala?

DT: N-am vorbit despre fuziune. Unficarea dreptei nu inseamna fuziune neaparat, cine se gandeste la fuziune comite o eroare. Unificarea se poate manifesta in mai multe forme: alianta etc.
ND:
E si aceasta o acuza in spatiul public, ca USR joaca cumva in lumea lui si ca nu vrea sa auda de interesul national. In 2016, a fost o dezbatere interna la noi in care multa lume a spus ca pentru a ne maximiza sansele trebuie sa ne pastram linia si sa dam in toata lumea, sa spunem ca suntem singurul partid nou.

DT: Ceea ce ati facut chiar dvs.
ND:
In ce moment?

DT: In campania electorala asta spuneati, suntem singurii total diferiti de ceilalti.
ND:
In campania de la parlamentare. Dar am spus si ca alternativa la PSD este Dacian Ciolos sprijinit de PNL-USR, care nu fac o alianta, dar care in situatia care intrunesc o majoritate vor negocia foarte bine un program de guvernare in care USR va avea un cuvant de spus.

DT: Ei, aici imi ridicati dvs o minge la fileu. In campania electorala l-ati sustinut pe Dacian Ciolos. Ce-i spuneti electoratului dvs acum cand argumentati ca nu e bine sa intre in USR, din moment ce l-ati sustinut in campanie. Cum veniti acum sa ziceti nu e bun pentru USR?
ND:
Asta am spus nu numai in campanie, asta am spus si la jumatatea lunii ianuarie: veniti in USR. Domnul Ciolos a spus mai intai ca isi face un ONG, dupa care s-a dus sa negocieze cu PNL-ul, dupa a care a venit sa negocieze cu noi.

DT: V-a suparat ca s-a dus intai la liberali, asta e clar ca nu v-a convenit.
ND:
Niciodata domnia sa nu a spus: valorile mele sunt valorile USR-ului.

DT: Care nu stim exact care sunt. Dumneavoastra spuneati adineaori ca sunt si de dreapta, si de stanga si ca-i o struto-camila pe care apropo, o veti defini cumva la congresul din mai? Veti spune cine e USR, de stanga, de dreapta, de centru?
ND:
Suntem un partid care pe anumite chestiuni oamenii au opinii diverse, dar ca proiect pentru Romania si ca raspuns la problemele urgente pe care Romania le are, si care sunt cheltuirea aberanta a banului public, o administratie care sa functioneze, onestitate in spatiul public, toata lumea este...Ce se va intampla cand USR-ul va fi un partid mai mare si cand toate aceste diferente ideologice vor fi mai pregnante o sa  vedem. Pentru moment, Romania are niste urgente si  consideram ca USR-ul raspunde acestor urgente.

DT: Revenim putin la unificarea dreptei. La Craiova vor avea loc alegeri pentru functia de primar. Acolo PSD domina. Veti merge cu propriul candidat sau veti discuta cu liberalii sa aveti candidat comun?
ND:
Eu sper ca pana sa avem alegeri la Craiova, Targu Jiu poate si Baia Mare sa revenim la alegeri in doua tururi. Asta ar fi ideal.

DT: Dar, deocamdata legea e asta si va trebui sa va faceti strategia pe legea in vigoare. Cum faceti?
ND:
Nu am pus inca in discutie cu colegii mei chestiunea asta. Daca vreti opinia mea personala este ca va trebui sa mergem cu candidatul nostru, fara un candidat comun al dreptei.

DT: De ce?
ND:
Pentru a ne pastra fata de publicul nostru fidel distanta fata de un partid care nu seamana cu noi.

DT: Ce s-a mai intamplat cu sesizarea depusa impotriva doamnei Clotilde Armand, careia o colega i-a cerut demisia pe motiv ca nu prea vine pe la sedintele Consiliului Local de la sectorul unu?
ND:
Dupa cunostintele mele nu a fost judecata inca, dar asa cum am spus imediat dupa ce sesizarea a fost facuta, nu este un capat de tara aceasta sesizare. Ca in orice partid, sunt foarte multe sesizari pe care oamenii si le fac unii altora. Deci nu e ceva important.

DT: Ati declarat ca mai degraba nu sunteti prieten cu Clotilde Armand. De ce s-au racit relatiile cu dansa? Ce s-a intamplat?
ND:
Asta sunt chestiuni personale, important este ca in USR oamenii comunica si actioneaza spre binele partidului.

DT: Nu cred ca sunt chestiuni personale, pentru publicul dvs mi se pare decent sa explicati ce ati vrut sa spuneti cand ati declarat ca nu mai sunteti atat de prieten cu Clotilde Armand.
ND:
Evident ca n-o sa fac asta, poate ca n-ar fi trebuit sa raspund la intrebarea de la Adevarul pe chestiunea asta, dar sunt chestiuni interne in USR pe care eu n-o sa le scot afara.

DT: Credeti ca va candida la congres doamna Armand impotriva dvs?
ND:
E dreptul domniei sale si cu cat competitia va fi mai mare cu atat va fi mai interesant.

DT: Veti propune infiintarea unor noi functii in USR, in perspectiva in care domnul Ciolos ar putea sa va dea un raspuns pozitiv.
ND:
In momentul asta, e un calendar, exista niste juristi care lucreaza la statut, exista un calendar de elaborare a statutului. O sa fie pe 22 aprilie o intalnire a presedintilor filialelor judetene cu Biroul National, cu presedintii filialelor de sector, sa vedem forma de statut, adica nu poti sa dezbati un statut pe articole la congres. Incercam sa punem Congresul in fara a doua trei decizii strategice, de exemplu daca parlamentarii sa fie in Comitetul Executiv sau nu. Pe scurt, o forma cat de cat agreata de statut va fi pe 22 aprilie si din ce am vazut pana acum nu a propus nimeni crearea unor functii speciale.

DT: Deci nu veti avea presedinte executiv, prim-presedinte sau altceva.
ND:
Nimeni n-a propus pana in momentul asta.

DT: Ca sa incheiem intr-o nota cat mai onesta acest interviu, pozitia dvs personala care este in ce priveste venirea domnului Ciolos in USR? Vi-l doriti in USR sau nu?
ND:
V-am raspuns la...Ati uitat sa puneti in intrebare si in acest moment.

DT: In acest moment, vi-l doriti sau nu?
ND:
Ca sa va dau raspunsul, mai am nevoie de ce-si doreste domnul Ciolos, ceea ce nu ne-a comunicat in fata acestei echipe de discutii si cred ca vi l-am dat. Exista o majoritate care-l doreste si exista o minoritate in care ma gasesc...

DT: Aici sunteti mai politician decat politicienii. Uitati, repetati dupa mine: eu, Nicusor Dan, mi-l doresc sau nu pe Dacian Ciolos in USR?
ND:
V-am raspuns: exista o majoriate care doreste si o minoritate din care fac parte care nu considera benefic in momentul asta.

DT: Dar dvs aveti o opinie?
ND:
Sunt in acea minoritate care nu considera oportuna venirea sa in acest moment.


Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
8138 vizualizari

 • -16 (34 voturi)    
  O mare teapa (Miercuri, 22 martie 2017, 18:00)

  mitg [utilizator]

  "Eu nu cred in acest concept de unificarea dreptei/ L-am invitat pe Ciolos la dialog martea trecuta prin sms/ "

  Nicusor Dan, un politician la fel ca oricare altul. Nu pune interesele tarii deasupra intereselor sale, si mai e si nesimtit.

  Sa-si ia mesajele si duca-se.
  • +18 (28 voturi)    
   Nicusor Dan si USR sunt un mare castig pentru Ro (Miercuri, 22 martie 2017, 18:22)

   zzztop [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Ei eu realizat in cateva luni al treilea partid din Romania si reprezinta adevarta opozitie. Ciolos a demonstrat intr-un an cat de multe lucruri bune poate realiza un Guvern de profesionisti.

   Pentru mine e natural sa mearga impreuna pentru ca ar fi mult mai puternici.
   • +7 (7 voturi)    
    posibil; dar.... (Joi, 23 martie 2017, 9:13)

    dioan [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

    Ciolos este antrenat sa construiasca, sa conduca pe bune, sa lucreze in echipa (cinstit)
    Dan e ambitios tare insa da dovada de un EGO supradimensionat; luptator, da, inteligent da, insa nu prea stie ce e sa conduci si nici sa lucreze in echipa
    • +3 (3 voturi)    
     Un singur lucru ii pot reprosa lui Nicusor (Joi, 23 martie 2017, 10:38)

     MasP [anonim] i-a raspuns lui dioan

     De ce naiba s-a afisat cu Ciolos inainte de alegeri daca isi dorea ca USR sa ramana pe o linie independenta , un partid anti-sistem ? De ce a racolat oameni din guvernu lui Ciolos ? In final USR a fost perceput ca un partid apropiat de Iohannis, Ciolos , PNL si nu ca un partid anti-sistem. Ceea ce a dus la pierderea unui numar consistent de voturi. Normal ca acum cand vine si spune ca Ciolos nu e potrivit pentru USR pare ipocrit si oportunist.
     • +4 (4 voturi)    
      simplu (Joi, 23 martie 2017, 12:31)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui MasP

      Pentru ca un partid neasumat de stanga sa fie votat de cei de dreapta.

      Si a fost foarte anti-sistem, menajand psd si atacand pnl in campanie :D
      • 0 (0 voturi)    
       Nu cred (Joi, 23 martie 2017, 16:38)

       MasP [anonim] i-a raspuns lui Nevermind

       90% din atacuri au fost impotriva PSD si foarte putin la adresa PNL si a lui Iohannis. Ori esti impotriva tuturor , ori te pozitionezi de o parte.
       • 0 (0 voturi)    
        c'mon (Joi, 23 martie 2017, 16:56)

        Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui MasP

        Vezi ca este istorie recenta si verificabila. Poti incepe cu ce s-a intamplat in campania pentru primarie.

        El este de stanga, neasumat si ascuns, dar majoritatea bazinului lui electoral este de dreapta. Ca sunt hipsteri sferto-docti, aia e, tot voturi pe dreapta sunt. Asta inseamna luate de la dreapta existenta pnl (jalnica, dar iar aia e). Eu nu am zis ca nu a avut logica in a ataca pnl-ul ;) Doar fariseu :D
        • 0 (0 voturi)    
         Nu l-as fi votat pe Predoiu (Joi, 23 martie 2017, 20:10)

         MasP [anonim] i-a raspuns lui Nevermind

         nici picat cu ceara si daca era doar el si Firea, nu m-as fi dus la vot. Nicusor era singura alternativa la PSD. Predoiu trebuia sa se retraga dar lui nu-i convenea sa castige Nicusor pentru ca reprezenta un risc enorm pentru PNL daca ar fi castigat. Deci meritul lui Nicusor a fost ca a scos la vot oameni care altfel nu ar fi votat. Din pacate in alegerile parlamentare a gresit enorm prin asocierea cu Ciolos. Trebuia sa se tina departe de tot ce inseamna guvern, presedinte si celelalte partide si ar fi avut de castigat enorm. Si in primul rand, PSD nu ar fi obtinut atatea voturi
         • 0 (0 voturi)    
          scrie corect (Vineri, 24 martie 2017, 12:57)

          Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui MasP

          Este Perdoiu :D

          pnl nu-si permitea sa se retraga, era imposibil politic. Iar stangistul asta nici macar nu a incercat o negociere de unificare pentru care scopul sa fie altcineva in afara de firea. Si-a testat minciunile si nivelul electoral ca sa se duca deputat si sa desconsidere voturile celor care l-au ales in cgmb.

          Nicu Shordan este un fariseu si un rege gol. Cauta-i programul din 2012 cand a candidat. L-a dat jos de pe net (sic :D), dar mai sunt urme.
          Nu-mi spune ca alternativa la stanga pe fata este stanga mincinoasa.

          https://www.youtube.com/watch?v=HnT5oHS-Rg0

          Asta este nicu shordan in realitate. Gargaragiu slab pregatit, mustind a politicianisme.
    • +3 (3 voturi)    
     Jocul in care echipa? (Joi, 23 martie 2017, 15:00)

     man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui dioan

     Cealata fata a medaliei de jucator in echipa a exprimat-o Ciolos la Gadea in emisunea, imediat dupa investitura. Cand a fost intrebat despre Dragnea, a zis ca au colaborat foarte bine si sunt in relatii amicale.
     A si demonstrat-o cand s-a spalat pe maini de angajamentul pe care si-l asumase in parlament, de a modifica legea alegerilor locale pt a reveni la doua tururi. Ideam votul prin corespondenta.
     Ciolos nu e omul care sa reformeze, ci care trage de timp. Si uite asa a inregistrat PSD un succes cum nici nu visa.
   • +1 (5 voturi)    
    Nicusor Dan a folosit o bresa (Joi, 23 martie 2017, 12:59)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

    care aparuse in electorat: cea a dezamagitilor de dreapta care nu vroiau sub nicio forma sa voteze cu stanga. Asa a ajuns al treilea partid.
    Stai linistit, in curand isi va da arama pe fata si Nicusor Ban. El practic nu a construit nimic, nici la primarie, nici in alta parte....doar s-a pus de-a curmezisul.
    E mare diferenta intre a te opune (cum a facut Nicusor Dan) si a construi ceva (cum a facut Ciolos). Daca Ciolos intra in partid, in curand il da afara pe Nicusor Ban.
  • 0 (6 voturi)    
   ar putea incepe cu UDMR (Miercuri, 22 martie 2017, 18:37)

   alex..i [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Ca sa arate ca e un politician atipic, ar putea face alianta cu UDMR-ul (care e de centru-dreapta).
   Nu conteaza ca toate celelalte partide au facut la randul lor aliante pentru a prinde loc la ciolan.. USR-ul sa faca si el la fel, ca sa arate ca stie politica.

   Ca altfel fara 'carisma' si fara sa faca smecherii nu-i mai ia nimeni in serios. Duca-se intr-o tara normala sa candideze in viitor.
  • +8 (10 voturi)    
   cred ca te atrageau mesajele lui Gabriel Oprea (Miercuri, 22 martie 2017, 19:07)

   man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Are dreptul sa nu creada in unificarea dreptei. Are si dreptate sa n-o faca.

   Nici nu exista o necesitate de unificare a tuturor de pe partea dreapta. Isi pot insuma voturile in parlament, ca formatiunui diverse. Iar la presedintie inca mai avem doua tururi.
   Unificarea dreptei e o lozinca electorala, si ca orice lozinca e goala. Stanga si dreapta fiind o dihotomie falsa atunci cand te confrunti cu PSD-ul.
   • +4 (8 voturi)    
    Dilema civilizationala (Miercuri, 22 martie 2017, 20:44)

    Victor Micea [utilizator] i-a raspuns lui man_and_twin

    Unificarea dreptei este o miscare anti-PSD inca de la inceputuri, daca consideram PSD-ul de stanga. Pentru unii din USR insa, gen grupul Paun care sunt de extrema stanga, PSD pare de dreapta asa ca ar avea mai mult sens pentru ei unificarea stangii ca forma de lupta anti-PSD. Problema este ca ereditatea PSD contine gene nationalist comuniste intr-o fuziune stanga-dreapta foarte pe placul dlui. Putin si a prietenilor sai iliberali insa in acelasi timp, ca babilonia sa fie completa, PSD se declara socialist si proeuropean. Nicusor Dan are dreptate sa identifice zona de conflict cu PSD-ul in administratia corecta si guvernarea responsabila dar acestea tin mai mult de dilema civilizationala pe care o traieste Romania si deci orice proiect de opozitie trebuie sa plece de la asta. Este PNL-ul sau orice eventual partener in mod clar pro-european in sens de etica manageriala ? Probabil ca nu, mie mi se pare un partid oportunist si balcanic.
   • -2 (2 voturi)    
    Da, are dreptate (Joi, 23 martie 2017, 10:44)

    MasP [anonim] i-a raspuns lui man_and_twin

    Dar problema lui e ca inainte de alegeri a optat sa-l sustina pe Ciolos si guvernul lui, a racolat oameni din guvernul lui Ciolos, s-a pozitionat clar de partea lui Iohannis, a atacat doar PSD in campanie. Deci pare putin caraghios sa vina acum sa spuna ca Ciolos nu e bun pentru USR. Daca vrei sa te dezvolti ca un partid anti-sistem, altceva fata de PNL si PSD, atunci ramai omule pe o linie de la inceput pana la sfarsit nu o intorci de cum bate vantul. Ca Ciolos nu mi s-a parut bun nici inainte , nici dupa alegeri si cred ca decizia lui Nicusor de a se asocia cu guvernul lui Ciolos a dus la pierderea unui numar consistent de voturi in alegeri. Multi oameni care erau neutri si care au semnat pentru USR au fost dezamagiti de abordarea lui.
  • +3 (5 voturi)    
   el sa se duca? (Joi, 23 martie 2017, 8:58)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   el care a facut partidul sa se duca?
   cum vine asta?
   sa se duca cine vrea unde vrea si sa ramana singur in partid
  • -3 (7 voturi)    
   nesimtit (Joi, 23 martie 2017, 9:40)

   om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   si de stanga.
   neicusoru dan e sotzealist internationalist sorosist.
   nici julien tzolosh nu e de alta credinta. tot socealist, tot sorosist, dar cu mai multa experienta politica si administrativa. s'a mai slefuit la bruksal.
   la neicusoru nu prea mai e ceva de slefuit. nici madamme couraje n'a reusit..

   astia si 'au facut un partid pe jos ala, jos aia, jos ailalta.
   marea lor speranta, lokomotiva, este herr primar de cotrocesti. daca el zice, "tzolosh e omul meu", neicusoru se conformeaza.
   asta este nivelul lor politic si idiolojiq.
   e maret, dar lipseste cu desavarsire.
   la usr si furiosi ma refer...
   • -1 (3 voturi)    
    si nu in ultimul rand (Joi, 23 martie 2017, 11:19)

    om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

    el insusi, herrul cu 6 case, tot de stanga si el.
    e ratacit, parat de dreapta.
    de aia nici nu prea e lejer in penelea.
    labaralii, si ei, cu greu pot fi numiti de dreapta.
    o spune clar relatia lor cu dreapta ioropeana.
    herru n'a prea fost pe la ppe, iar labaralii de vitza, traditionalii, regreta trecerea la ppe.
    d'aia unii cocheteaza cu tarliceanu si norica neculai.
    ura lor pe pesedei vine de la faptul ca dracnenii nu vor sa imaparta, sunt calici cand devine la furat. si cand pierd alegerile, raman la putere, prin interpusi, dar mai ales local. ca pe vremea guvernarii lui tarliceanu.
    singura legatura a labaralilor cu ppe trece prin fostii pedelei.
  • -1 (3 voturi)    
   Pacaleala (Joi, 23 martie 2017, 11:01)

   Jeu [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Si eu sunt de acord ca USR ne-a tras teapa, noua celor care am votat cu ei. Eu sincer am votat USR pentru Clotilde Armand si nicidecum pentru Nicusor Dan, care este clar omul PSD. Clotilde nu a fost lasata in campania electorala sa apara la televizor ca
   nu cumva USR-ul sa creasca prea mult si sa ia din procentele PSD. Imediat dupa campanie Clotilde a fost indepartata. Ciolos a fost bun in campania electorala, stiau ca nu le va aduce prea multe voturi si dadea bine ca sa pacaleasca electoratul. Acum nu mai este bun. Un jegos acest Nicusor Dan.
 • +13 (19 voturi)    
  Sper ca Ciolos si echipa lui sa intre in USR (Miercuri, 22 martie 2017, 18:05)

  zzztop [utilizator]

  USR este foarte bun in a demasca minciunile, incompetenta si coruptia majoritatii parlamentare in timp ce Ciolos si echipa lui reprezinta profesionistii care au demonstrat cum trebuie sa fie un Guvern.

  De asta trebuie sa fie impreuna, pentru ca ar fi mult mai puternici.
  • -2 (4 voturi)    
   demascare (Joi, 23 martie 2017, 11:02)

   om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

   prin somn. :-))

   pana una, alta, base ramane de baza la demascari. :-))
 • -19 (23 voturi)    
  nicusor (Miercuri, 22 martie 2017, 18:13)

  xanti [utilizator]

  Este infiltrat de catre Voiculescu pentru a informa din interior ce se intampla cu opozitia .
  El intervine atunci cand exista pericolul unificarii dreptei.
  Asta este motivul pentru care a fost acceptat atat de usor de antena 3..
  • +5 (5 voturi)    
   De (Miercuri, 22 martie 2017, 18:25)

   stoenec1 [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   unde le scoti?
  • +6 (8 voturi)    
   da, da, daaaa.... ce mai !? (Miercuri, 22 martie 2017, 18:42)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   N. Dan e gulenist, ca placa cu Soros e zgariata.
 • +9 (13 voturi)    
  Who cares (Miercuri, 22 martie 2017, 18:35)

  MirceaCS [utilizator]

  Putin imi pasa daca Ciolos intra sau nu in USR.

  Eu am alte treburi decat sa ma intereseze asta, de abia mai diger toate chestiile idioate care se intampla in politica.

  Ciolos isi poate face la fel de bine partid separat si poate face o alianta cu USR.

  Ce este important e ca romanii sa mearga la vot data viitoare in numar mare, si USR+partidul lui Ciolos sa castige si sa faca din Romania ce-au promis, o tara asa cum nu a fost niciodata. Sa opreasca furturile, nepotismul, birocratia si sa tehnologizeze institutiile statului.

  Restul sunt baliverne si barfa politica.
  • 0 (0 voturi)    
   legea electorala trebuie schimbata altfel (Joi, 23 martie 2017, 9:22)

   cladob [utilizator] i-a raspuns lui MirceaCS

   tot asa va fi si in 2010

   Alegerile pentru Parlamentul Romanier sunt organizate ca alegeri locale, ori Parlamentul e pentru intregul popor.

   De exemplu in germania, olanda nu exista reprezentanti in parlament pt diaspora si cine nu e acasa la domiciliu, fie ca e intr-un colt de tara sau in afara ei, votul persoanei are aceeasi pondere ca cineva care voteaza la domiciliu.
  • +1 (3 voturi)    
   la vot (Joi, 23 martie 2017, 10:33)

   noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui MirceaCS

   O parte dintre cei care nu merg la vot nu vor sa legitimeze tot felul de panglicari. Am fost mereu la vot si rau am facut sa dau votul unora care de fapt nu fac nimic, doar mimeaza lupta anti PSD si opozitia. O tara se conduce cu adevart cu strategii si planuri concrete. USR nu face decat joc de imagine, hipstereala care da bine pe Facebook. De PNL ce sa mai vorbim....Daca vor voturi sa vina cu planuri concrete, pe puncte si cum anume vor sa le obtina. Atunci vor vota mult mai multi
 • -3 (15 voturi)    
  De acord cu Nicusor (Miercuri, 22 martie 2017, 18:40)

  HP [utilizator]

  Eu sunt de acord cu Nicusor.

  Sunt un om de stanga, am votat si ulterior m-am inscris in USR pentru vederile de stanga ale multor membri.

  Nu sunt interesat de unificarea dreptei, mi se rupe de PNL, pe care ii consider la fel de nocivi precum PSD.

  Sunt interesat de drepturile minoritatilor, de masurile sociale pentru eliminarea diferentelor de salarizare, de programe de investitii masive in infrastructura, de eliminarea BOR din domeniile de interes ale unui stat laic, etc.

  E de ajuns ca "Ciolos e fiul lui Soros" peste tot, ar fi o lovitura de imagine negativa EXTRA.

  Partidul asta trebuie sa se electrocuteze, sa incepem sa construim pragmatic, sa facem opozitie pragmatica, sa ne fortificam in filiale, sa crestem si sa ne specializam in politicile publice, administratie si economie.

  Prefer un lider "slab" asa cum il vedeti voi pe ND unei vinituri impinsa de la Bruxelles dupa Colectiv, in jurul caruia sunt adunate toate sagetile conservatoare, de la Ghinea la Clotilde.
  • -1 (1 vot)    
   bravo (Joi, 23 martie 2017, 12:35)

   om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui HP

   uite, mai sunt si soroseii cinstiti, recunosc ca's de stanga.
   asa cum si marele guru, herr von cotroceni, tot de stanga. daca pesedeaua i'ar face o propunere, ar deveni ..partidu' meu. :-)
 • +1 (9 voturi)    
  invitatie prin sms... (Miercuri, 22 martie 2017, 18:48)

  MarianDandarilă1 [anonim]

  L-a invitat prin sms...Oare ce i-a scris ? Da-mi 2 bipuri daca vrei sa avem un dialog si 1 daca nu ?
 • -3 (11 voturi)    
  Regretabil acest ND (Miercuri, 22 martie 2017, 19:01)

  UpNext [utilizator]

  si greu de inteles cum a avut acces in politica, in situatia in care este clara, la el, o patologie ce evoca oportunitatea unei asistente medicale de specialitate! Trist si foarte neplacut.....
 • +10 (12 voturi)    
  Dar despre USR (Miercuri, 22 martie 2017, 19:05)

  Claudiu T. [utilizator]

  Prea puține întrebări despre USR:
  - câți oameni mai are;
  - câte filiale;
  - ce se întâmplă cu acuzațiile despre banii donați suspect (eu știu informația, dar mulți doar acuzația);
  - ce proiecte de lege pregătesc;
  - la ce proiecte s-au implicat (sunt vreo 2-3 OUG nasoale respinse cu implicarea parlamentarilor OUG în comisii); lumea nu știe de ele;
  - dacă tot e Nicușor acolo - ce mai face cu viața personală (știu că are un copil mic); 2-3 vorbe;
  -etc.
 • +7 (13 voturi)    
  Noaptea mintii (Miercuri, 22 martie 2017, 19:49)

  valll [utilizator]

  Puneti-va in situatia lui Nicusor Dan. E presedinte, a fondat (nu singur) partidul si acum unii il presesaza sa-l invite pe Ciolos si sa-i cedeze conducerea, si toata presa il tot cere explicatii.
  Avem principii, sau nu avem? Daca avem, cum sa vina un conducator „pogorat din cer”, care nu a activat in partid, ca la primul congres sa fie oficial uns ca sef al partidului?
  Dupa parerea mea (care poate fi si gresita fiindca nu stiu totul sau nu pricep) domnul Ciolos are multe calitati, dar nu e o fiinta chiar atat de coplesitoare incat sa justifice asta. Onestitatea, bunul simt, modestia domnului Ciolos sunt certe, dar tocmai acestea intra in contradictie cu situatia creata!
  Aceasta oferta vine in principal din partea unor nou veniti in partid care, invitati ca sa devenina parlamentari, s-au constituit intr-un grup si incearca manevre. E greu de inteles ce fel de moralitate mai e si asta. Oricum, eu nu inteleg. Ceva imi scapa.
  • 0 (6 voturi)    
   Uiti scopul comun (Miercuri, 22 martie 2017, 21:15)

   zzztop [utilizator] i-a raspuns lui valll

   SI acesta este sa ai o forta politica puternica de opozitie. Si daca, cineva e nou venit si este ales Presedinte cu atat mai bine, insemna ca a meritat sa fie votat. Asta se cheama democratie.

   Mai rau este sa ai mai multe partide mici pentru ca fiecare vrea sa se joace singur, nu sa imparta jucariille sau ideile cu ceilalti. Partidele astea mici nu or sa conteze cand porneste tavalugul majoritatii actuale.
  • +3 (3 voturi)    
   Ai dreptate (Joi, 23 martie 2017, 14:19)

   man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui valll

   Dar intrebarea ta nu este retorica, chiar daca asa se dorea. Cum sa vina u nconducator pogorat din cer care sa preia partidul?
   Asa cum a fost pogorat Iohannis in curtea PNL.
   Ceva ne scapa cu siguranta.
 • 0 (8 voturi)    
  Lipsa unei viziuni pentru partid (Miercuri, 22 martie 2017, 20:23)

  Ochiana [utilizator]

  N-am avut rabdare sa citesc pana la capat. din pacate acest om nu cred ca va putea fi un mare lider niciodata...
  Se invarte in jurul parului....USR -ul ori isi face o strategie de viitor clara ori va pieri in curand in marea de partidute aparute dupa Revolutie.
  Si asta inseana sa vada dincolo de interesle de moment ale persoanei X sau Y
 • +4 (8 voturi)    
  Mda (Miercuri, 22 martie 2017, 21:44)

  _CK_ [utilizator]

  Am urmărit integral interviul și nu am aflat nimic.

  Nicușor Dan a dat-o cu ocolișuri și politicianisme, oferind răspunsuri pe care le-aș fi anticipat dinainte, dacă aș fi văzut lista de întrebări.

  Lista de întrebări a fost decentă.

  Încerc să înțeleg care sunt jocurile din spatele acestor răspunsuri ale lui Nicușor.

  - Fie are vreun orgoliu, "război personal", că vine Cioloș și trece în fruntea partidului (dar personal, nu cred că asta este).

  - Fie este influențat de un anumit grup (minoritar) din partid. Îmi aduc aminte că soțul lui Clotilde Armand a fost exclus din partid pentru că își pusese problema că există niște dubioși în fruntea partidului, ale căror interese nu erau foarte clare.

  - Fie prietenia/încrederea dintre Nicușor + Clotilde + soțul + fratele nu au dispărut niciodată, iar Nicușor "face" intenționat jocul unui anumit grup pentru ca astfel să se clarifice cine urmărește interesul/scindarea partidului. Deși e puțin cam tras de păr scenariul ăsta.

  Un alt lucru cert este că Clotilde + soția (franțuzoaică a) lui Cioloș s-au filmat și au postat pe Facebook un filmuleț în Carrefour. Măcar știm cine mai susține venirea lui Cioloș în USR :D

  Cât despre alte implicări în partid, m-am întrebat tot timpul (și îmi este cert că nu voi primi vreodată un răspuns) dacă există în USR, vreo persoana din servicii. În mod clar nu mă gândesc la Nicușor sau Clotilde, ci mai jos, coborând pe scara ierarhică a partidului.
 • +2 (12 voturi)    
  Cred ca discutia nu mai are sens (Miercuri, 22 martie 2017, 21:52)

  UpNext [utilizator]

  din moment ce Ciolos a si raspuns speculatiilor si aberatiilor lui ND: "I-am spus deja dl Nicusor Dan de o saptamana ca nu se pune problema de negociere a intrarii lui Ciolos in USR si nu asta a fost problema de la inceput. Ei trebui sa-si rezolve problemele interne in partid si ar fi bine sa nu foloseasca numele meu" (articol mai sus, in flux la ora 20:20).

  Iata cum, prin afirmatiile lui in interviu, ND se expune public ca un personaj bizar, incoerent, instabil...
  • +1 (3 voturi)    
   ????? incoerent? raule care esti rau (Joi, 23 martie 2017, 15:07)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui UpNext

   https://www.youtube.com/watch?v=HnT5oHS-Rg0
 • +5 (7 voturi)    
  Pacat... (Joi, 23 martie 2017, 6:20)

  Pac-pac [utilizator]

  O prima eroare / neadevar / minciuna, cum vreti, este aceea ca nu oricine indeplineste criteriile de inscriere in partid e binevenit.
  Partidul este inchis!

  Eu indeplinesc criteriile dar uite ca din toamna anului trecut si pana acum nu m-a sunat nimeni, in conditiile in care am fost de cateva ori la ei la sediu, la intalniri, am activitate pe grupul google, etc.
  Sincer, acum nici nu mai vreau sa ma primeasca.
 • +3 (5 voturi)    
  Primavara (Joi, 23 martie 2017, 10:23)

  Iulian01 [utilizator]

  USR l-a invitat pe Ciolos in USR ( prin SMS!? ) sub presiunea unei majoritati.
  In schimb Nicusor clameaza pe canalele media, cu detalii, diviziunea din USR pe aceasta tema.
  Cu apetenta surprinzatoare pentru nuante si subtilitati politice, e evident ca e o actiune premeditata de refuz.
  Ce om cu mintea acasa vine in mijlocul unui conflict care nu este al lui ?
  In rezumat: Nicusor impune in partid decizia unei minoritati, majoritatii.
  Nu e nici democratic, nici moral.
  Ce nu inteleg talibanii din partid e ca, la alegeri, USR a fost laureatul unui concurs de imprejurari. Care nu se mai pot repeta.
  USR se va rupe.
  Iar Nicusor va ramane cu un grup de yes-men-i dogmatici.
  Doamnelor si domilor, uitati-va pe fereastra.
  Da viata buzna peste voi !
 • 0 (0 voturi)    
  Singura solutie (Joi, 23 martie 2017, 17:56)

  BibiAfricanul [utilizator]

  pentru a contracara PSD este sa existe o forta unitara si determinata sa ofere o optiune democratica reala.
  Din pacate, orgoliile personale primeaza si distrug aceasta posibilitate. In plus, pentru ca nu mai exista al doile tur de scrutin, sansa ca opozitia sa fie (vrand-nevrand) unita a disparut.
  Deci, domnule Nicusor Dan - nu puteti progresa si nici influenta politica romaneasca cu o asemenea atitudine.
  Parerea mea.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version