Liviu Dragnea si Traian Basescu au avut un schimb amuzant de replici miercuri, in Parlament. Dupa ce Traian Basescu l-a atacat miercuri, in plenul reunit al Parlamentului, pe Liviu Dragnea, in timpul dezbaterilor privind presupusa "gaura" din buget lasata de Guvernul Ciolos, afirmand ca mai bine s-ar face o comisie de ancheta pentru ferma de porci din Teleorman detinuta de fiul presedintelui PSD, Dragnea i-a transmis liderului PMP: "Apropo de ferma de porci, domnule Basescu, nu stiam ca aveti si aceasta specializare..." Basescu i-a replicat imediat din sala: "Pai v-am crescut, domnule Dragnea!"

Traian BasescuFoto: Agerpres

HotNews.ro a dezvaluit, vineri, ca Stefan Valentin Dragnea a devenit, in aprilie 2014, actionar al combinatului de porci iar potrivit contractelor de la Registrul Comertului a preluat pachetul majoritar pentru doar 500 de lei (110 euro). Ferma de porci a incasat subventii de la Uniunea Europeana in valoare de peste 3.000.000 de euro in ultimii trei ani, dupa cum rezulta din datele furnizate HotNews.ro de Agentia pentru Plati si Interventii in Agricultura (APIA).

Plenul reunit al celor doua camere ale parlamentului a dezbatut miercuri raportul realizat de comisia de ancheta parlamentara privind rectificarile bugetare realizate de premierul Dacian Ciolos, cunoscuta opiniei publice drept ancheta pentru "gaura", dupa ce s-a afirmat ca a fost gasit o gaura in buget de 10 miliarde si de aceea se impune o ancheta.

Comisia a fost infiintata pe 16 ianuarie si a fost catalogata de Ciolos drept un demers populist. Nici fostul premier si nici fostul minsitru al Finantelor nu s-au prezentat la audierile din comisie, insa au trimis documente pentru a fi consultate.

Raportul realizat de comisie urma sa fie votat miercuri, insa Dragnea a propus retrimiterea la comisie, retrimitere care s-a votat cu 201 voturi pentru si 81 impotriva.