​Presedintele interimar al PNL Raluca Turcan il critica intr-o postare pe Facebook pe ministrului Sanatatii, Florin Bodog, numindu-l "ministrul Asteapta", invocand criza vaccinurilor si problemele cu transplanturile pulmonare.

"Ministrul "Așteaptă", pare fi o bună caracterizare a titularului de la Ministerul Sănătății și pare a deveni o rețetă proprie de guvernare. Nu puține sunt problemele din domeniul sănătății, însă modul de lucru al domnului Bodog lasă mult, prea mult, de dorit.

După criza vaccinurilor, care nici acum nu este în mod clar soluționată, actualul ministru al Sănătății se rezumă să constate că nu pot fi realizate anumite transplanturi în România, cum este cazul celor pulmonare. Nimic despre perspectivele Agenției Naționale de Transplant și eficiența acesteia, nimic despre posibilitatea ca în România să existe, într-un orizont de timp rezonabil, posibilitatea realizării acestor intervenții prin forțe proprii.

"Calitatea actului medical trebuie crescută în țară, astfel încât să fim cât mai puțin dependenți de clinicile din străinătate pentru a ne trata pacienții. Ori acest lucru se pare că dnul ministru Bodog nu-l înțelege și nu-l preocupă, iar consecințele acestei atitudini devin tot mai grave. Și în domeniul Sănătății pare a fi o atitudine de guvernare decuplată de realitate, în conivență cu alte interese decât cele publice, la fel ca și cea care privește situația economică sau sistemul de justiție" scrie Turcan.