Vicepresedintele ALDE Andrei Gerea a declarat luni, la Parlament, ca a solicitat sa i se retraga sprijinul politic lui Daniel Constantin avand in vedere atitudinea sa din ultima perioada, precum si faptul ca nu recunoaste "sub nicio forma" autoritatea Delegatiei Permanente, fiind mult mai bine pentru partid ca vicepremierul sa faca politica in afara formatiunii, potrivit news.ro.

Andrei GereaFoto: Agerpres

"Mi s-a parut penibil din partea unui copresedinte al partidului sa ceri cuvantul pentru cinci minute, foarte politicos, vreau si eu sa va spun cateva lucruri, si, la finalul votului, sa te ridici sa pleci fara sa mai astepti macar un punct de vedere al lui Calin Popescu Tariceanu, al colegilor pe care, cel putin, afirmi ca ii respecti. Mi s-a parut ca este extrem de urat. Am solicitat sa i se retraga sprijinul politic avand in vedere si atitudinea din ultima perioada si o constanta a domniei sale prin care, as putea spune, ca a lipsit total din dezbaterile la nivel inalt care au avut loc in cadrul societatii noastre in ultima perioada si mai ales bazandu-ma pe faptul ca el nu recunoaste sub nicio forma autoritatea Delegatiei Permanente, autoritatea partidului, exact autoritatea forului care l-a si confirmat ca parlamentar, candidat la parlamentare si ulterior ministru", a afirmat Andrei Gerea.

Vicepresedintele ALDE a mai spus ca i se pare normal ca Daniel Constantin sa-si dea macar demisia "de bun simt din aceste pozitii, nu neaparat din calitatea de membru al partidului".

"Eu am considerat ca, avand in vedere tot ceea ce a facut sau nu a facut Daniel Constantin in aceasta perioada, eu cred ca pentru el si pentru ALDE mai ales este mult mai bine ca sa faca politica in afara partidului. Nu m-as mira sa-l vad ca imbratiseaza alt proiect politic, pentru ca nu este o caracteristica a domniei sale puterea de a-ti asuma decizii si pentru a lupta pentru ideile tale la suprafata, transparent", a completat deputatul.

Andrei Gerea a mai spus ca Daniel Constantin "si-a achizitionat un bilet doar dus in acest moment prin tot ceea ce a facut, prin mesajele pe care le-a dat el si apropiatii sai in aceste zile".

"Nu stiu care ar mai fi viitorul politic al lui Daniel Constantin in ALDE. ALDE inseamna la varf in primul rand Calin Popescu Tariceanu, este un lucru de care si Daniel Constantin a profitat din plin, a uitat, a fost bun Tariceanu doar atat cat i-a folosit si domniei sale ca sa intre in Parlament, pentru ca cu 1% era destul de greu sa intre. Ce va mai face de acum inainte nu stiu, ramane de vazut, in orice caz propunerea mea va fi discutata, sper si cred, in zilele urmatoare in cadrul partidului", a conchis Andrei Gerea.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni, la Parlament, intrebat daca Daniel Constantin mai are sustinere pentru functia de vicepremier din partea ALDE, ca, in momentul in care acesta va demara actiuni in instanta impotriva partidului, isi va pune intrebarea "in mod serios" daca sustinerea "mai are sens".