Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dambovita, Alexandru Oprea, a fost suspendat din calitatea de membru al PSD, dar va avea in continuare sustinerea politica a partidului si isi va pastra functia administrativa, a anuntat, sambata, intr-o declaratie de presa, presedintele PSD Dambovita, senatorul Adrian Tutuianu, potrivit News.ro.

Oprea este acuzat ca a adus prejudicii de imagine organizatiei judetene a PSD cand si-a dat demisia din functia de secretar general al PSD Dambovita. Acest lucru s-a intamplat cu o saptamana in urma, fara ca Oprea sa precizeze care sunt motivele demisiei.

Biroul Permanent al PSD Dambovita a hotarat, vineri, suspendarea din partid pentru o perioada de un an a lui Alexandru Oprea. O alta decizie a fost mentinerea sustinerii politice pentru acesta in functia de presedinte al CJ Dambovita.

''S-a hotarat, prin vot secret, in conditiile prevazute de Statutul Partidului Social Democrat, conform art. 31, pct. 5, suspendarea domnului Oprea Alexandru, pe o perioada de 12 luni, din calitatea de membru al partidului. Facem precizarea ca sanctiunea aplicata este cea mai drastica inainte de aceea a excluderii din partid si ca membrii Biroului Permanent Judetean au considerat sa aplice gradual aceste sanctiuni in raport de gravitatea abaterilor constatate'', a spus liderul PSD Dambovita, Adrian Tutuianu.

Acesta a subliniat ca Oprea va fi exclus din partid daca nu va pune in aplicare programul PSD.

Tutuianu nu a explicat care sunt motivele pentru care Oprea si-a dat demisia din functia de secretar general al PSD Dambovita si nici nu a vrut sa comenteze daca a existat un conflict intre el si Oprea.

Alexandru Oprea a devenit presedinte al CJ Dambovita, dupa ce Adrian Tutuianu, care detinea functia, a fost ales senator.