Ludovic Orban sustine ca PNL este singurul exponent al curentului politic de dreapta din Romania, liberalul sustinand ca Tariceanu este "carja pe care se sprijina PSD ca sa faca majoritate guvernamentala". In ceea ce priveste celelalte doua formatiuni politice de dreapta, Orban sustine, fara a le nominaliza, ca una va trai atata timp cat traieste liderul, iar cealalta este "un ghiveci", potrivit News.ro.

"Dupa opinia mea, singurul partid autentic de dreapta din Romania este Partidul National Liberal. Restul sunt grupari de tip lider in jurul lui Tariceanu, pe care nu cred ca puteti sa-l calificati ca fiind din zona dreptei atata timp cat este carja pe care se sprijina PSD ca sa faca o majoritate guvernamentala. In ceea ce priveste cealalta formatiune, e tot o formatiune de tip lider, care va trai atata timp cat traieste liderul. Cat despre noua, prospatura, ca sa zic, aparuta, este un ghiveci: acolo, de la anarhisti pana la antiglobalizare, de la anticapitalisti pana la ecologisti extremi, de la neomarxisti pana la... adica, se intampla de multe ori in comisii fiecare voteaza in legea lui", a spus Orban, joi dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa la Ploiesti.

Rugat sa nominalizeze formatiunea despre care spune ca va trai doar atata timp cat traieste liderul, Orban a sus: "Trageti si dumneavoastra concluzia. Aveti o putere de deductie".

De asemenea, la ce formatiune politica se refera atunci cand spune ca este un ghiveci, liberalul, care candideaza pentru sefia PNL a raspuns: "Intelegeti dumneavoastra".