Liderii coalitiei de guvernare PSD-ALDE - Liviu Dragnea, Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin s-au intalnit miercuri dimineata cu premierul Sorin Grindeanu, la biroul de presedinte al Camerei Deputatilor al lui Dragnea, pentru a discuta despre numirea la Ministerul Justitiei - unde va fi propus fostul judecator CCR Tudorel Toader - si la Ministerul pentru IMM-uri, dar si o mica remaniere guvernamentala - Alexandru Petrescu pleaca de la Ministerul Economiei la cel al IMM-uri, Mihai Tudose redevine ministru al Economiei, iar Rovana Plumb o inlocuieste pe Mihaela Toader la ministerul pentru Fonduri Europene, parte a Ministerului Dezvoltarii condus de Sevil Shhaideh. Ulterior, conducerea extinsa a PSD a votat in unanimitate aceste numiri. De asemenea, CEx PSD a discutat pe larg cazul lui Mihai Chirica. Desi se propusese excluderea lui, acesta a ramas membru insa si-a pierdut functiile din partid - vicepresedinte la nivel national si presedinte interimar la organizatia Iasi.

Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea, Calin Popescu TariceanuFoto: Hotnews

Desfasurarea principalelor momente ale zilei:

16.25:Decizie CEx: Mihai Chirica ramane membru PSD, insa pierde functiile detinute - vicepresedinte la nivel national si presedinte interimar la filialei Iasi.

Sedinta s-a incheiat, dupa patru ore. Vor urma declaratii de presa.

16.10Discutiile se prelungesc in sedinta, sunt multi social-democrati care s-au inscris sa ia cuvantul. Cazul Mihai Chirica nu s-a transat, insa este asteptat un vot.

14.30 Fiecare propunere de ministru a fost votata in CEx, votul fiind unanim, au precizat surse din PSD. Urmeaza sa se discute si sa se dea un vot in cazul lui Mihai Chirica.

13.45SURSE Mica remaniere mascata: Mihai Tudose redevine minsitrul Economiei, Alexandru Petrescu se muta la ministerul pentru IMM-uri, Rovana Plumb o schimba pe Mihaela Toader la Fonduri Europene

UPDATE 2 Sedinta CEx a PSD a inceput cu intarziere. Dragnea si Grindeanu au plecat din birou catre sala de sedinta dupa ora 12.30.

UPDATE Sedinta liderilor coalitiei s-a incheiat in jurul orei 11.55, din sala au iesit liderii ALDE. Tariceanu si Constantin au dat declaratii presei, insa au refuzat sa spuna ce nume vor fi propuse la cele doua ministere. Pe de alta parte, intrebat ce rol a avut in propunerea lui Toader, acesta a replicat: "Suntem in coalitie, cu totii am avut un rol."

Desfasurarea evenimentelor dimineata

Dragnea si Tariceanu se aflau deja in birou in jurul orei 10.30, iar premierul a ajuns la 10.50. In birou au intrat cativa lideri PSD, printre care si Rovana Pllumb, Marian Neacsu (secretar general al PSD) sau Serban Nicolae (presedintele Comisiei Juridice din Senat).

In sala se afla si Daniel Chitoiu.

La ora 10.57 au ajuns si copresedintele ALDE Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu, deputat ALDE.

De la ora 12.00 are loc si sedinta Comitetului Executiv National al PSD, unde se va discuta atat despre ministere cat si despre posibila excludere a primarului de Iasi, Mihai Chirica, sau sanctionarea acestuia.