Proiectul de lege privind parteneriatul civil, care ii apartine fostului deputat independent Remus Cernea, a primit aviz favorabil in comisia pentru drepturile omului de la Camera Deputatilor. Proiectul trebuie sa primeasca insa si un raport din partea Comisiei Juridice si apoi un vot in plen.

Remus CerneaFoto: Agerpres

Anuntul privind acest vot a fost facut pe Facebook de Petre Florin Manole, deputat PSD, de altfel singurul social-democrat care a dat un vot pozitiv.

Proiectul lui Cernea, respins de Senat, prevede ca parteneriatul civil este un contract incheiat, fara discriminare, intre doua persoane care decid sa convietuiasca in baza afectiunii, respectului si sprijinului reciproc.

Potrivit lui Cernea, proiectul a fost avizat cu sase voturi pentru (doua - USR, doua - UDMR, unul - PNL, unul - PSD), trei impotriva (PSD) si o abtinere (minoritati).

Cernea a catalogat votul dreptul unul "istoric". "Este un vot istoric, iar ca sa aveti cu adevarat, imaginea importantei acestui pas inainte va spun ca in legislatura anterioara, la aceeasi comisie a fost dat cate UN SINGUR VOT in sprijinul parteneriatului civil. Acum au fost sase voturi pentru si s-a obtinut majoritatea, pentru prima data la aceasta comisie", a scris Cernea pe Facebook.

Vezi aici proiectul

Vezi aici parcursul legislativ