Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, a declarat, sambata dimineata, la sosirea la minister, ca "nu va face nimic" pentru a impiedica lupta anticoruptie, iar o analiza a Codurilor penale este necesara. "Deciziile CCR pe tema legii penale sunt obligatorii. Sa facem o analiza a Codurilor. Nu mi se pare normal ca sa putem sa decidem noi ce decizie a CCR este obligatorie si ce decizie nu este. Imi exprim regretul ca anul trecut cand au fost transpuse in legislatia penala o parte din deciziile CCR nu au fost transpuse toate", a afirmat Ana Birchall.

Foto:

Ea spune, despre mandatul sau la minister, ca "Sunt aici pentru o perioada scurta. Obiectivele mele sunt asigurarea bunului mers al lucrurilor in justitiei si doi, sa ii aduc pe toti la aceeasi masa, deoarece consider ca este important."

Intrebata daca va avea un dialog cu protestatarii, dupa ce fostul ministru Florin Iordache a sustinut ca a fost in Piata Victoriei, printre acestia, Ana Birchall a raspuns ca "Eu cred ca a avea un dialog este foarte important."

"Asta ne dorim cu toti, si eu, si dumneavoastra, si mama si taticul, pe care i-am rugat sa nu se uite la televizor. Nu ne dorim decat un singur lucru: bunul mers al justitiei din Romania, apararea drepturilor omului, lupta impotriva coruptiei", a adaugat Ana Birchall.