Membrii Biroului Executiv Judetean al filialei iesene a PSD s-au intrunit vineri pentru a discuta despre o serie de probleme, unul dintre subiectele abordate fiind si cel al presedintelui filialei, primarul Mihai Chirica, care a declarat ulterior sedintei ca a primit solidaritate "in totalitate" din partea colegilor din conducerea filialei cu privire la pozitia pe care el a adoptat-o in ceea ce priveste OUG 13.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sedinta de vineri fost convocata chiar de Mihai Chirica, pentru a vedea daca mai are sau nu sustinerea colegilor de filiala.

Dupa aproximativ trei ore, membrii BEJ Iasi au stabilit sa fie trimis un memorandum, la Guvern cat si la conducerea centrala a partidului pentru a arata sustinere fata de programul de guvernare, dar si necesitatea unei schimbari de atitudine la varful formatiunii, a relatat Chirica.

El a recunoscut ca o parte dintre colegii sai de filiala si de partid nu au avut o parere prea buna despre iesirile sale publice din ultima vreme.

"La inceput o parte din colegii mei aveau oarecum o viziune contrara, ca de fapt este o afiliere a mea spre o alta formatiune politica. Au inteles pe parcursul discutiilor ca nu am niciun interes politic subversiv, ca nu este vorba de o dirijare a omului Chirica de catre alte cheite care se invart pe oriunde, ci pur si simplu este o masura a atitudinii demne de a conduce organizatia asa cum asteapta toti romanii in momentul de fata", a mai spus Mihai Chirica, potrivit Agerpres.

Conform acestuia, Organizatia PSD de la Iasi "si-a aratat unitatea in totalitate" in ceea ce priveste sustinerea sa.

"Aceasta solidaritate nu este un cec in alb, este una fireasca, normala, de comunicare si de colaborare, astfel incat proiectele comunitatilor pe care le reprezinta sa devina viabile", a declarat Mihai Chirica.

El a mentionat ca organizatia PSD Iasi este unita, in ciuda tensiunilor acumulate in ultima perioada.

"A fost o sedinta de bilant; dupa o perioada de tensiuni. Nu vorbim doar de organizatia PSD, ci si de o tensiune care s-a acumulat la nivel national. Astazi am reusit sa formulam un punct de vedere comun. Organizatia este unita, organizatia vrea sa duca programul de guvernare la capat, asa cum a promis. Suntem decisi sa contribuim la bunul mers al programului de guvernare PSD. Este nevoie de o schimbare de atitudine, vom intocmi un document catre Guvernul Romaniei si catre organizatia PSD de la nivel national prin care vom arata ca actul de solidaritate este un act pe care il controlam din punct de vedere intelectual, in care cerintele noastre sunt justificate si vom cere doar lucruri justificate, prin care dorim sa reangrenam mecanismul PSD ca un mecanism european, care poate sa aiba un punct de vedere, care sa se poata exprima liber si care isi urmareste interesele pentru dezvoltarea comunitatilor pe care le reprezinta intr-o maniera corecta, demna, si nicidecum subversiva sau ascunsa in spatele altor documente", a declarat primarul Mihai Chirica, presedintele filialei judetene PSD.

In ceea ce priveste demisia ministrului Justitiei, edilul Iasiului a declarat ca a fost una dintre putinele voci din partid care a spus ca este necesara o astfel de demisie de onoare."As fi preferat sa nu ajung prin acest pasaj sa mi se dea dreptate pentru acest lucru", a punctat Chirica.

El a mai spus ca este nevoie de o mai buna comunicare intre filialele judetene, precum si intre membrii de partid.

"Nu am in vedere numai pe cea de la Iasi, ci si intre toti membrii de partid. Este nevoie de o comunicare care sa evolueze si pe verticala, intre lideri, dar si pe orizontala, intre membri, astfel incat punctele de vedere sa fie asumate pana la nivelul fiecarui membru de partid. Aceasta comunicare ne va fi necesara si pentru a elimina acele excese de dezinformare, care oarecum au adus puncte de vedere negative, mai ales in mediul rural", a mai spus presedintele filialei judetene a PSD.

Parlamentarii de Iasi si primarii de municipiu din judet sustin Guvernul Grindeanu, iar in privinta celor care au criticat PSD si Guvernul vor decide organizatiile din care fac parte, in perioada urmatoare, a declarat miercuri liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, la finalul unei reuniuni cu alesii locali ai partidului.

Intrebat ce se va intampla cu cei care au criticat PSD in aceasta privinta, Dragnea a spus: "Asta o sa hotarasca organizatiile lor. De exemplu, la Iasi, au tinut sa fie prezenti si parlamentarii de Iasi si primarii de municipii din Iasi, cu exceptia domnului Chirica, si au spus in fata tuturor colegilor ca nu exista niciun fel de ezitare in organizatie, ei sustin Guvernul in continuare pentru implementarea programului si conducerea partidului".

Dragnea a evitat sa spuna daca Mihai Chirica va fi exclus din partid. "Asta trebuie sa hotarasca organizatia de acolo. Poate isi doreste asta, dar nu vreau sa discut subiectul acum", a spus liderul PSD.

El a adaugat ca a auzit despre afirmatiile edilului Iasiului conform carora PSD a pierdut 23% in ultima perioada, dar l-a ironizat pe acesta: "Am auzit asta, eu nu stiu ce casa de sondare are domnul Chirica. Eu am vazut un alt sondaj acum doua seri, nu asta e cel mai important acum, am vazut un sondaj facut de o casa de sondare respectabila. Daca vor decide sa-l publice este foarte bine, daca nu, nu. Nu cred in ceea ce a spus". Potrivit lui Dragnea, sondajul arata "aproape neschimbat", adica "cu cateva procente in jos, 2-3 procente in jos la PSD".