Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat marti, dupa discursul sustinut de presedintele Klaus Iohannis in plenul Parlamentului, ca s-ar fi asteptat de la acesta sa profite de ocazie pentru a transmite un mesaj "de unitate, de indemn la calm si stabilitate". Dragnea l-a criticat pe seful statului spunand ca a ales sa vorbeasca "despre divizare, despre parlamentari buni si parlamentari rai si despre romani buni si romani rai". Totodata, Dragnea a precizat ca "suspendarea (presedintelui - n.red.) nu este si nu a fost o solutie".

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"M-as fi asteptat sa fie un discurs de unitate, de indemn la calm si stabilitate. Din pacate, a ales sa vorbeasca in continuare despre divizare, despre parlamentari buni si parlamentari rai si despre romani buni si romani rai", a declarat Dragnea,adaugand totodata ca este de acord ca alegerile anticipate nu sunt o solutie si ca Romania are nevoie de un guvern puternic.

"Indemnul meu este sa lase guvernul sa guverneze, pentru ca programul de guvernare este unul bun. Daca lasam guvernul sa guverneze, indicatorii economici buni vor fi mentinuti", spune Dragnea.

In ceea ce priveste schimbul de replici dintre sefii celor doua camere parlamentare si presedintele Iohannis la finalul interventiei din parlament, Dragnea a afirmat ca "i-am spus ca in continuare sper sa putem sa facem pace in Romania iar dumnealui a spus ca spera si dumnealui".

"Nu vrem sa ii facem nimic presedintelui. Suspendarea nu a fost si nu este o solutie. Romania are nevoie de stabilitate si pace sociale", a mai declarat Liviu Dragnea.