Partidul national Liberal a cerut luni demisia premierului Sorin Grindeanu, a presedintelui Camerei Deputatilor Liviu Dragnea si a ministrului Justitiei Florin Iordache. Presedintele interimar al PNL Raluca Turcan a aratat ca demisiile celor 3 reprezinta un act firesc in conditiile in care "Guvernul a gresit in mod capital" iar Liviu Dragnea este autorul "moral, autorul de facto al acestei lovituri la adresa oamenilor cinstiti". "In acest moment, problema s-a mutat de la Guvern la Parlament", a completat Raluca Turcan, referindu-se la transformarea OUG 13/2017 intr-un proiect de modificare a Codului Penal care va intra luni in dezbatere publica.

HotNews.roFoto: Hotnews

"PNL considera ca dl Grindeanu trebuie sa isi dea demisia, de asemenea dl Iordache trebuie sa isi dea demisia", a declarat luni Raluca Turcan.

In parlamentul Romaniei, dl Dragnea este in continuare jupan. O lume intreaga, o Romanie intreaga asteapta ca acest jupan sa demonstreze ca a inteles ceva din ceea ce se intampla, dl Dagnea arata ca nu a inteles nimic", a adaugat Turcan, precizand ca "nu presedintele Iohannis a scos romanii in strada, nu au fost mobilizati de un partid sau altul. Romanii s-au unit impotriva celei mai mari ticalosii care a avut loc de la Revolutie incoace".

"In acest moment problema s-a mutat de la Guvern la Parlament", afirma liderul liberal, sustinand ca "nu exista nicio garantie ca nu vor repeta aceasat marsavie intr-o alta forma".

"Este fireasca demisia lui Liviu Dragnea, autorul moral, autoriul de facto al acestei lovituri la adresa oamenilor cinstiti", spune Turcan.

Liderul PNL a precizat, intrebata daca aparticul sau merge mai departe cu motiunea de cenzura, ca "motiuna de cenzura este un instrument democratic de sanctionare a guvernului. Acest guvern a gresit in mod capital. Firesc ar fi fost ca in secunda doi sa isi dea demisia".