Uniunea Salvati Romania nu va merge la consultarile anuntate de premierul Sorin Grindeanu cu partidele parlamentare, a declarat duminica presedintele Uniunii, Nicusor Dan, potrivit Agerpres.

Nicusor DanFoto: Agerpres

"Nu am fost contactat si premierul Grindeanu nu are legitimitatea de a conduce astfel de discutii. In primul rand, a propus doua texte de acte normative profund imorale si neconstitutionale, in la doilea rand - legiferarea este atributul Parlamentului si nu al primului ministru", a subliniat el.

Liderul USR a amintit ca motiunea de cenzura va fi citita luni in Parlament. "Da, sustinem ca acest guvern care a gresit in mod fundamental ar trebui sa plece", a punctat el.

Ordonanta de urgenta privind modificarea Codurilor penale va fi abrogata duminica, in sedinta de guvern, a anuntat premierul Sorin Grindeanu, sambata, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, deciziile pe care Curtea Constitutionala le-a luat si care nu au fost puse in practica vor fi transpuse "in cel mai scurt timp" in cadrul legal.

"E nevoie de (...) o concordanta intre ceea ce inseamna deciziile Curtii Constitutionale si cadrul legal. O sa demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile Curtii Constitutionale si de la forma pe care o avem, excluzand poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel incat, dupa un dialog pe care sper sa-l am - si folosesc acest prilej pentru a lansa aceasta invitatie la dialog -, in cel mai scurt timp sa trimitem proiect de lege spre Parlament pentru punerea in concordanta a deciziilor Curtii Constitutionale cu cadrul legal", a afirmat Grindeanu.